Dotekomanie.cz

S modulem Aria můžete gesty ovládat své chytré hodinky

V posledních letech jsme viděli spoustu různých přístupů k designu vašich chytrých hodinek. Také několik variant ovládání a například Peeble se vydal po cestě s tlačítky, ale platforma Android wear spoléhá na dotek a hlas. Pokud hledáte ještě třetí možnost ovládání svých chytrých hodinek, tak právě pro vás je tu přídavný modul k hodinkám se jménem Aria. Tento modul vám umožní ovládat vaše chytré zařízení na zápěstí pomocí gest.

Po kliknutí na obrázek se spustí animace

Určitě se ptáte, jak to funguje. Aria měří pohyb ve vašem zápěstí, a proto je tak snadné své hodinky ovládat jen gesty ve chvíli, když například nemáte druhou ruku volnou. Jediným problémem je, že zatím tento produkt neexistuje. Zatím je v plánu pouze start na startovacím portálu Kickstarter v příštích několika týdnech. Toto zařízení pak má být ve dvou verzích.  Jedna má být pro Pebble Time a druhá varianta pro Android wear.

Model pro Pebble však přijde uživatele na 69 dolarů a nebude mít vlastní baterii či bluetooth. Majitelé Android wear zařízení budou muset ale vytáhnout ze své peněženky částku 169 dolarů, a to i díky tomu, že model bude obsahovat svou vlastní baterii a bluetooth. Tento modul také bude obsahovat SDK a je zaměřen především na vývojáře. Tento model by teoreticky také mohl spolupracovat s dalšími modely, které podporují bluetooth.

Zdroje: androidauthority.com, techcrunch.com, ariawearable.com

Exit mobile version