Dotekomanie.cz

Mediatek útočí na Qualcomm Quick Charge 2.0

Za několik posledních měsíců si lze všimnout, že výrobce Mediatek útočí svými novými produkty na svého úhlavního konkurenta Qualcomm. Nedávno jsme se dočkali nového procesoru Helio X20 a X10. Nyní chce nabídnout konkurenční technologii na rychlo nabíjení baterií ve smartphonech a tabletech.

Pomocí Quick Charge 2.0 od Qualcommu můžete po 15 minutách nabít smartphone tak, abyste jej používali 8 hodin. Většinou se ale tato technologie objevuje jen u dražších top modelů jako Nexus 6, Moto X, Galaxy S6 nebo LG G4. Mediatek chce přinést tuto vymoženost i do nižších tříd. Novinka se jmenuje Pump Express Plus a dokáže zredukovat čas potřebný na nabíjení o 45 % než u běžného způsobu. Co se týče specifikací, Mediatek se dostal na 15,03 W při 9 V.

Pump Express Plus je podporován procesory MT6595 a MT6732, které najdeme spíše u levnějších modelů, byť první z nich je například u One M9+. Bohužel pro využití této technologie nestačí jen podpora u smartphonu. Je vyžadována i specifická nabíječka kompatibilní s Pump Express Plus.

Zdroj: androidbeat.com

Exit mobile version