Dotekomanie.cz

Google Fotky jako samostatná služba a aplikace [aktualizováno, Google I/O 2015]

Aktualizováno 21:50

Ačkoliv webová verze stále není k dispozici, můžete si stáhnout aplikaci Google Fotky pro Android a iOS.

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

Původní článek 20:03

Google dnes představil Google Fotky jako samostatnou službu. Nehledejme tedy v názvu slovo plus odkazující na sociální síť Google+. Než přistoupíme k zajímavostem této nové služby, uveďme si to nejlepší, co bylo řečeno.

Nově nejste takřka ničím limitováni při automatickém nahrávání a zálohování fotografií a videí do Google Fotek. Google zřušil základní limity a vy nyní můžete bez omezení nebo nadbytečných plateb nahrávat snímky zdarma. Samozřejmě je tu háček. Jsou podporovány fotografie o maximálním rozlišení 16 MPx a videa v kvalitě 1080p – Full HD.

Google se zaměřil na organizování obsahu, tudíž můžete rychleji procházet fotografie napříč časem – v dnech, měsících, i v letech. Google Fotky taktéž dokáží třídit snímky i podle toho, kdo je na nich vyfocen.

Nechybí možnosti úprav, ladění nebo vylepšování snímků. Co se týče sdílení, obsahu, nejste limitování na jednu sociální síť. V podstatě můžete dělat to samé, na co jste byli zvyklí i Google+ u fotografií. Pokud se rozhodnete sdílet obsah, druhý uživatel nepotřebuje samotnou aplikaci. Vše lze zobrazit i na webu. Kromě toho, je zde i možnost přidání snímků do vlastní knihovny ze sdíleného alba.

Samotná aplikace bude dostupná během dneška pro Android a iOS, společně s webovou verzí.

Zdroj: googleblog.blogspot.cz

Exit mobile version