Dotekomanie.cz

Google+ Fotky – nová aplikace už na I/O 2015 [aktualizováno]

Aktualizováno 24. 5.

Web AndroidPolice získal přístup k připravované aplikaci Fotky, která bude oddělena od Google+. Kromě nových funkcí k řazení a značkování obsahu se dočkáme vylepšeného výběru snímků, nástrojů pro editování a dalších novinek, o kterých se zanedlouho dozvíme více. Konkrétně by mělo dojít k odhalení na Google I/O 2015.

Taktéž dojde k znovu uvedení funkce na vylepšování fotografií, vytváření animací a dalších výtvorů. V současnosti ji známe na Google+ pod názvem Autogeniální úpravy. Nově se bude jmenovat v angličtině Assistant – na český název si musíme počkat.

Po kliknutí se spustí animace

Původní článek 20. 5.

Již nějaký pátek se proslýchá, že Google osamostatní službu na fotografie od sociální sítě Google+. Hlavním záměrem je samozřejmě získat více uživatelů. Nezávislostí chce nalákat zejména ty, kteří nechtějí používat Google+ Fotky kvůli nutnosti mít účet na další sociální síti.

Součástí tohoto rozdělení je i implementace fotografií do Google Drive, což má být příprava na restart foto služby. Samotné představení je podle Bloombergu plánované na vývojářskou konferenci Google I/O 2015, která se uskuteční na konci tohoto měsíce. Nová služba „Fotky“ bude mít stále návaznost na Google+, ale měla by navíc získat i integraci dalších sociálních sítí jako Facebook a Twitter.

Zatím není jasné, jestli Google uvede i zcela novou a samostatnou aplikaci. Případně jaké funkce a možnosti nabídne. Snad se zaměří na správu obsahu, která je v současné verzi služby dosti nedodělaná a i chaotická.

Zveme vás na Google I/O Extended 2015

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version