Dotekomanie.cz

Micromax Canvas Spark – lízátko s indickou příchutí

Indická společnost Micromax zařadila do svého portfolia chytrých telefonů novinku pod názvem Canvas Spark Q380. Telefon má být přímou konkurencí pro nový model Redmi 2 od Xiaomi a také druhou generaci Motoroly Moto G. Spojení nejnovější verze systému Android s velmi nízkou pořizovací cenou se může stát největším lákadlem. Jedinou trhlinou je omezený prodej prostřednictvím jediného internetového obchodu.

Čelo vyplňuje 4,7palcový displej s ucházejícím qHD rozlišením, který chrání odolné sklo Gorilla Glass 3. Pohonnou jednotku tvoří spojení čtyřjádrového procesoru MT6582M od MediaTeku taktovaného na frekvenci 1,3 GHz, 1GB operační paměť RAM a rozšiřitelné 8GB úložiště. Zatímco vpředu čeká 2megapixelová kamerka, záda kromě 2 000mAh baterie nesou také 8megapixelový senzor fotoaparátu.

Tloušťka se zastavila na hranici 8,5 mm a jeho celková hmotnost je 134 gramů. Po prvním spuštění mají případní majitelé k dispozici aktualizaci Androidu na verzi 5.0 Lollipop. Seznam specifikací ještě nabízí podporu funkce dual-SIM, WiFi, Bluetooth nebo GPS. Oficiální prodej v Indii startuje už 29. dubna za cenu 4 999 rupií (tj. cca 1 980 Kč bez daně) přes obchod Snapdeal.

Zdroje: gsmarena.com, micromaxinfo.com

Exit mobile version