Dotekomanie.cz

LG představilo top model G4

LG právě dnes oficiálně představilo novinku na tento rok – LG G4. Oficiální ohlášení je spíše jen rekapitulací specifikací a jiných informací, které jsme se dozvěděli z úniků. Jestli se jich dopustila přímo společnost schválně, necháme na zvážení. Nyní si pojďme zrekapitulovat, co vlastně obsahuje model G4.

Dominantou je zajisté displej, který dostal název IPS Quantum Display. Jeho úhlopříčka je 5,5 palce a disponuje rozlišením 2560 x 1440 pixelů (QHD). Je chráněn sklem Corning Gorilla Glass 4. O výkon se postará procesor Snapdragon 808, který se liší od Snapdragonu 810 hlavně v počtu jader, konkrétně jich 808 nabízí 6. Ty se dělí do dvou clusterů, kde výkonnější jsou tvořena dvěma Cortex-A57, zbyla jsou Cortex-A53.

V této kategorii zařízení již není neobvyklé, že paměť RAM nabízí 3 GB. Interní úložiště nabízí 32 GB a nechybí slot na microSD kartu. Tu lze vložit do zařízení po sejmutí zadního krytu. Taktéž nechybí uživatelsky vyměnitelná baterie, která v základu poskytuje 3000 mAh.

Na zadní straně najdeme 16MPx foťák s optickou stabilizací obrazu, kterému napomáhá duální LED blesk a laserové zaměřování. Světelnost foťáku je f/1,8. Přední strana nabízí 8MPx kamerku, s kterou byste měli pořizovat lepší selfie fotografie.

V nabídce se objeví modely s koženými zády. Nejedná se o napodobeninu, jako u jiných výrobců. Tloušťka novinky je 8,9 milimetru, další rozměry jsou 149,1 x 75,3 mm. Oproti předchůdci tedy došlo k nárůstu ve velikosti zařízení. Na zadní straně nechybí tlačítka s funkcemi jako zapínání smartphonu, ovládání hlasitosti a s dalšími možnostmi. Na trh se novinka dostane s Androidem 5.0.

Pokud bychom měli porovnat LG G3 a G4, tak jsme se dočkali vylepšení u foťáků a procesoru. Žádný markantní rozdíl zde nehledejte. LG vsadilo na vylepšení předchozí generace. Nyní zůstává otázkou jen česká cena, kterou se snad brzy dozvíme.

Zdroj: phandroid.com

Exit mobile version