Dotekomanie.cz

Google Cardboard – certifikace a rozšíření možností

Když Google poprvé představil Google Cardboard tak to vypadalo, že jde jen o levný experiment s virtuální realitou. Naopak tento projekt zaujal celkem velkou skupinu lidí. Začaly se vyvíjet čím dál více kreativnější aplikace a spousta lidí se pokoušelo Cardboard postavit doma podle návodů na internetu.

Lidé přicházeli na opravdu všelijaké varianty, například místo obyčejného kartonu použili krabici na pizzu nebo dokonce i různé druhy kovů či dřeva. Tyto návrhy a kreativita lidí se Googlu zalíbila a včera dal zelenou všem výrobcům třetí strany. Navíc upraví svou aplikaci, aby dokázala fungovat s vyrobenými Cardboardy. Stačí, aby výrobce uvedl parametry svého výtvoru a poté umístil QR kód.

Když už je zařízení připraveno k použití, mohou výrobci zažádat o certifikační program a pokud uspějí, získají nálepku, podle které potencionální uživatelé poznají, že si kupují opravdu spolehlivý a fungující Cardboard. 

Google nezapomněl ani na aplikace a rozšířil Google play o novou kategorii, a to Featured Cardboard Apps. V této kategorii neleznete aplikace, které by měly fungovat z certifikovanými Cardboardy. Mezi tyto aplikace patří například Jurrasic VR nebo Paul McCartney.

Taktéž myslel na vývojáře. Vydal upravená pravidla designu a SDK pro Cardboard. Do budoucna Google plánuje tuto virtuální realitu rozšířit nejen o kvalitnější obraz, ale také o prostorový zvuk, aby zážitky uživatelů byly opravdu na úrovni reality.

Zdroj: googledevelopers.blogspot.co.uk

Exit mobile version