Dotekomanie.cz

Does not Commute – těžká i zábavná hra, jež prověří vaše řidičské dovednosti

Herních titulů, které mají otestovat vaše řidičské dovednosti, je v Obchodu Play pěkná hromada. Ovšem vývojáři hry Does not Commute pojali celý koncept trochu jiným stylem a vytvořili vám pěkné prostředí. Nejenže hra vypadá velmi pěkně, i její náročnost kolísá podle vozidla, které řídíte, a také dle toho, jak dobří jste byli v minulém kole.

Jak si můžete všimnout na úvodní obrazovce aplikace, celá hra je designována do časů minulého století. Ovšem nemusíte se bát, auto či lodě už jsou i z nové éry. A co je tedy vlastně principem? Na začátku máte 13 jezdců, z nichž má každý své vozidlo – zmrzlinářský vůz, sanitku nebo obyčejné auto. V prvním kole první úrovně musíte všech 13 vozidel dostat z bodu A do bodu B. Pokaždé vidíte šipku směřující na konec dané trasy. Poté už stačí jen vozidlo dopravit na místo určení.

Avšak zde začíná problém. Po dopravení prvního vozidla na místo určení musíte zavést další vozidlo na jiné nebo totéž místo. Ovšem háček je v tom, že první vozidlo z prvního kola vám v tom druhém a dalším kole bude překážet. Pojede tutéž jízdu, jakou jste mu určili. Pokud jste špatně zatočili a pokračovali do dalšího kola, vozidlo opět špatně zatočí a můžete do něj – postupem času – i nabourat. Když nabouráte, vozidlo se zpomalí. Můžete začít znovu, ale odečte se vám vteřina z vašeho aktuálního času na dojezd.

Ano přesně tak, nejenže vám problémy budou dělat vozidla na trase, ale snad nejdůležitější roli zde hraje čas. Ten je z počátku nastavený na 60 vteřin. Vaším úkolem je, najezdit vše co nejrychleji, jelikož v další úrovni budete potřebovat čas, který nyní nasbíráte. A musím uznat, že v dalších a dalších úrovních se už zapotíte, když si máte vystačit s nasbíraným časem. Na jednu stranu tu jsou záchytné body, které poté můžete kdykoliv využít a zlepšovat si čas potřebný k dalším úrovním. Nicméně pro získání této funkce je potřeba si koupit plnou verzi.

Ale nebojte, hra není jen o stresu z dojezdu, můžete v ní řádit a využít celý její potenciál. Fyzika je zde spíše doplňkem, díky kterému si užijete všech skopičin, které vás napadnou – například skok z mostu, bourání nebo velký skok z vody na souš s lodí. Je toho mnohem více, ale bude vám chvilku trvat, než se k úrovni 4 a více propracujete. Ještě je třeba zmínit, že ve hře máte jakési nápomocné funkce – brnění (při bouračce se vozidlo nezpomalí, jen zastaví), turbo a lepší kontrola vozidla (ta je občas velmi potřeba, jelikož některá vozidla či plavidla jsou téměř neovladatelná).

Hra je dostupná jak pro Android – verze 2.3 a vyšší, tak pro iOS – verze 6 a vyšší a je zdarma.

Exit mobile version