Android 5.1.1 – OTA a „factory image“ pro Nexus 4, 5, 7 a 9 aktualizováno

Android 5.1.1 – OTA a „factory image“ pro Nexus 4, 5, 7 a 9 [aktualizováno]
2015-05-21T06:49:51+02:00
• 20. 5. 2015
1

Aktualizováno 21. 5.

Někteří majitelé Nexusů 4, 5 a 9 získávají OTA aktualizaci systému na verzi 5.1.1 Lollipop. Velikost balíčku se pohybuje kolem 20 MB a obsahuje jen opravy chyb bez jakýchkoliv nových funkcí nebo možností. Google zatím nezveřejnil factory image k jednotlivým modelům s nejnovější verzí systému. Pokud jste ale zkušení ve flashování, můžete si novou verzi nainstalovat pomocí následujících souborů.

Factory image:

Aktualizováno 1. 5.

Po nějaké době zde máme další posun v aktualizacích. Google právě vydal factory image Androidu 5.1.1 pro další zařízení Nexus. Tentokrát přišly na řadu tablety.

Aktualizováno 21. 4.

Google nám ukazoval zmínky o Androidu 5.1.1 například v SDK, nebo na stránkách věnovaných vývojářům. Až dnes oficiálně vydal první factory image pro flashování. Zatím neznáme, co nového obsahuje, nebo co opravuje. Bohužel nepotěšíme majitele smartphonů a tabletů, jelikož konkrétní factory image (5.1.1 – LMY47V) je pro zařízení Nexus Player.

Aktualizováno 17. 4.

Google se nijak netají existencí Androidu 5.1.1, ale zatím je k dispozici jen pro vývojáře. Avšak na oficiálních stránkách Googlu, které se věnují vývoji aplikací pro tento systém, se ukazují další verze.

Konkrétně Android 5.1.1 je zde k vidění u Nexusu 7 2013 a Nexusu 9. Čísla sestavení LMY47W a LMY47S nám prozrazují, že tyto verze pocházejí ze 16. února. U Nexusu 9 lze pozorovat zlepšení ve zpoždění přenosu zvuku do bezdrátových sluchátek za využití nativního API.

Screenshot (61)

Mimo to navíc můžeme z tabulky vyčíst, že se objevila další verze Androidu 5.1 pro Nexus 5 – LMY47M. Ta zatím není k dispozici ve formě factory image. Běžně se v současnosti objevují sestavení LMY47D a LMY47I. Možná se tak dočkáme další aktualizace před uvolněním verze 5.1.1, případně bude dostupná pro některé modely.

Původní článek 2. 4.

Nedávno jsme se dočkali nové verze systému Android. Konkrétně se jedná o 5.1 a stále nese označení Lollipop. Přinesla úpravy v systému, opravy chyba a několik vylepšení. V tuto chvíli se šíří aktualizace u zařízení Nexus a Google Play Edition. Záhy se objevily informace, které naznačovaly vydání další verze.

a511

V rámci Android SDK Manageru se objevil Android 5.1.1. Konkrétně se objeví po aktualizaci SDK platform na verzi 22, revize 2. Bohužel není nikde jinde k dispozici a je určen jen pro vývojáře. Zřejmě nová verze bude co nevidět k dipozici skrze OTA nebo jako factory image.

Nemusíme ale očekávat razantní změny nebo novinky. Takovéto aktualizace většinou obsahují opravy chyb, vylepšení stability a optimalizaci. Budeme si muset počkat, kdy Google uvolní další verzi Androidu nesoucí číslo 5.1.1.

Zdroje: phandroid.com, androidpolice.com, androidauthority.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Radim Kopřiva

20. 5. 2015, 21:19

Říkám to pořád nexus je nexus ….mám nexus 5 už 2 roky skoro a paráda super vždy se těším na novou verzi androidu a vím že budu mezi prvními co ji dostanu ne jak jiní výrobci mobilů snad možná za půl roku ale už je dávno jiná verze.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat