Dotekomanie.cz

Apple odstraňuje antivirové aplikace z App Store

Zdá se, že Apple nemá rád tu skutečnost, že jeho uživatelé používají na svých zařízeních antivirus. Údajně je jeho systém dobře zabezpečen a není potřeba aplikací třetích stran na ochranu zařízení. Firma z Cupertina začala stahovat postupně tyto aplikace z obchodu. Intego, vývojáři VirusBarrier, se domnívají, že jejich aplikace byla stažena kvůli zavádějícímu popisu. Jejich pokus o opětovné nahrání aplikace ovšem s podrobnějším popisem byl zamítnut.

Podle Intego se to stalo i několika dalším vývojářům, kteří měli v App Store antivirus. Apple pravděpodobně nevěří, že jeho systém má zneužitelné chyby. Bohužel VirusBarrier byla aplikace, která kontrolovala e-maily a cloud, nikoliv samotný systém zařízení. Proto byla užitečná pro ty, co pochopili její pravou funkci.

Tato aplikace ovšem bude i nadále dostávat aktualizace tak dlouho, jak ji budete mít nainstalovanou na svém zařízení. Pokud však potřebujete provést obnovení tovární nastavení, o aplikaci přijdete. A pokud jde o bezpečnost systému, tak si určitě vzpomenete na pár zpráv z minulosti, které informovaly například o WireLurker, Masque attack a Xagent. Právě ty dokáží infikovat váš smartphone.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version