Dotekomanie.cz

Youtube pro Android obsahuje statistiky pro experty [aktualizováno]

Aktualizováno 28. 2.

Google vydal další verzi aplikace Youtube pro Android, která obsahuje novou funkci zobrazující statistiky pro experty. Pro její aktivaci stačí zaškrtnout příslušné políčko v nastavení, v sekci obecné. Následně se vám u videí pod menu objeví nová ikona. Po jejím stisknutí se vám zobrazí detailnější informace o přehrávaném videu.

Výsledek můžete vidět na snímku níže. Lze například sledovat rychlost přenášených dat, nebo statistiky o přehrávaném videu.

Další drobná změna se týká nabídky pro přidání videa do seznamu. Kromě většího a výraznějšího textu jsme se dočkali úpravy ikon. Jak můžete vidět, na snímku vlevo, již nejsou rozlišeny položky Přehrát později a Oblíbené.

 

Při instalaci nové verze Youtube pro Android se vám zobrazí, že je vyžadováno nové oprávnění – vibrace.

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

Původní článek 27. 2.

Webová verze Youtube nabízí editační nástroje, v kterých můžete dokonce vytvářet videa složená z více záběrů. Na smartphonech a tabletech takové funkce nebyly a všechny úpravy jsme museli dělat skrze aplikace třetích stran, nebo až na počítači. Karty se obrací, jelikož Google zakomponoval velmi jednoduchý nástroj přímo do aplikace Youtube pro Android.

Nečekejte nic rozsáhlého. Editor vám umožní zkrátit video, a to je v podstatě vše. Na druhou stranu při stříhání zobrazuje náhled v reálném čase. Pokud prst podržíte na jednom místě při ořezávání, zobrazí se detailnější časová linie.

Tato novinka by měla být začátkem rozsáhlejších možností a změn. Ty by měl Google představovat a uvolňovat postupně. Zjevně editor byl důvodem skoku Youtube z verze 6.0 na 10.0. Pro vyzkoušení nemusíte hledat aktualizaci aplikace, je aktivována automaticky. Někteří uživatelé ji mohou mít na svém smartphonu či tabletu již od konce ledna.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version