Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #79 – Naučte se pravopis jednoduše (iOS, Android)

Naše chytrá zařízení již dávno nejsou jen o telefonování a zábavě, ale stále častěji se s nimi setkáváme ve školství. Jednou z užitečných aplikací může být „Nauč se pravopis“, jež vám pomůže s českým jazykem.

Nauč se pravopis je aplikace, jejíž název mluví za vše. Cílem je naučit vás psát bez nejrůznějších chyb. Aplikace je dělaná tak, aby bylo procvičování zábavné, přičemž máte možnost sbírat zajímavé odznáčky a soupeřit o nejlepší skóre se svými přáteli. K tomu je nutné přihlášení se přes účet s emailem.

 

Nauč se pravopis nabízí k učení aktuální vyjmenovaná slova, psaní S a Z, I a Y, a mnoho dalšího. Autoři se snažili dodržet designový trend. Na levé straně nalezneme vysouvací panel, kde jsou obsaženy položky dle kategorií, najdeme zde např. statistiky, taháky v podobě vyjmenovaných slov k testu, vzory, žebříček atd.

Během testování se zobrazují nejrůznější slovní spojení nebo slova, kam musíte vybrat jednu z možností, která je správná. Pokud označíte správnou odpověď, aplikace vám okamžitě ukáže zelený plusový bod, v opačném případě bude špatná odpověď označena červeně. Taktéž můžete během testování vidět procentuální úspěšnost v daném testu. Před testem si navíc můžete nastavit nejrůznější parametry, např. počet otázek.

 

Aplikace je vhodná i pro děti, protože její ovládání je velmi jednoduché a určitě vaši ratolest zaujme více, než několikahodinové používání tužky a papíru.

Proto, abyste získali další příklady k procvičení, je nutné zakoupit si rozšíření za velmi příjemných 19,50 Kč. Pakliže budete chtít i tzv. osobního lektora, který vám sestaví testy na míru přímo pro vás, zaplatíte navíc 29,50 Kč.

Exit mobile version