Dotekomanie.cz

Silvestr a Nový rok – O2, T-Mobile a Vodafone

Mobilní operátoři se již pochlubili statistikami ze Štědrého dne. Jako vítěze jsme mohli stanovit T-mobile, v jehož sítí byl zaznamenán největší provoz. Dalším sledovaným dnem je Silvestr, přičemž se operátoři nezapomněli zmínit, kolik bylo uskutečněno hovorů, kolik bylo posláno SMS zpráv atd.

Vodafone

„Díky výraznému rozšíření Turbo Internetu, tedy rychlého mobilního internetu na 3G a LTE, a vánoční nabídce v podobě neomezených dat vzrostl objem přenesených dat o Silvestru v síti Vodafone oproti loňsku o více než 300 procent. Počet uskutečněných hovorů vzrostl o 7 %. SMS provoz se stejně jako o Štědrém dnu zvýšil oproti loňsku jen nepatrně. Nejvíce se o Silvestru volalo do Polska, Německa a na Ukrajinu.“

O2

„Tradičně nejvytíženější je první minuta nového roku, kdy síť O2 přenesla téměř 40 tisíc SMS. Řada lidí připojila k novoročnímu přání také obrázek – poslední den v roce přenesla síť O2 téměř čtvrt milionu MMS,“ dodává Lucie Jungmannová.

T-Mobile

Výrazný nárůst provozu v síti zaznamenal operátor u mobilního internetu, celkový objem přenesených dat stoupl o 32 %.
Nejvíce exponovaný čas surfaři posunuli na dobu mezi 15:30 – 16:30, přičemž největší nárůst objemu dat na Silvestra ve srovnání s loňským rokem zaznamenala logicky technologie LTE.

Exit mobile version