Dotekomanie.cz

Mobilní aplikace Facebook Lite uleví méně výkonným telefonům

Facebook odstartoval distribuci nové mobilní aplikace Facebook Lite, která je primárně určena pro méně výkonná zařízení. Pokud totiž máte smartphone z tzv. low-end segmentu, tak klasická mobilní aplikace nemusí jít zcela plynule a může vaše zařízení výrazně zpomalovat. Na tyto uživatele Facebook myslel a snažil se vyvinout aplikaci, která bude šetrná ke spotřebě dat, velikosti interního úložiště telefonu a spotřebě výpočetních prostředků zařízení.

   

Facebook Lite byl vadán 20. ledna tohoto roku a je pro tuto chvíli omezen jen pro země Bangladéš, Nepál, Nigéerie, Jižní Afrika, Súdán, Srí Lanka, Vietnam a Zimbabwe. Z tohoto seznamu je tedy jasné, že je aplikace primárně určena pro rozvojové země, kde si zdejší obyvatelé nemohou dovolit dražší a výkonnější zařízení. Rovněž zde není k dispozici tak vyspělá mobilní síť poskytující vysokorychlostní internet.

  

Aplikace Facebook Lite má, co se stažení týče, jen 252 kB a je optimalizována pro sítě s nižší rychlostí. Aplikaci je možné stáhnout na Google Play, ale vzhledem k jejímu určení prozatím není dostupná oficiálně. Pokud si ji chcete vyzkoušet, můžete si stáhnout APK soubor (instalujete na vlastní riziko).

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version