Manual Camera využívá možnosti Androidu 5.0 Lollipop

Manual Camera využívá možnosti Androidu 5.0 Lollipop
2015-01-16T18:27:22+02:00
• 16. 1. 2015

Mobilní operační systém Android 5.0 Lollipop přinesl i novinky, které čekají, až je využijí vývojáři. Samozřejmě tím myslím API, konkrétně camera2. Díky této novince mohou vznikat aplikace, které více využívají schopnosti samotného foťáku smartphonu. Konkrétně jsme se věnovali experimentální aplikaci LCamera v rozsáhlém článku. Samozřejmě není jedinou, která využívá API camera2.

Ačkoliv výše zmíněné zakomponovávají experimentální funkce, tak aplikace Manual Camera jde trochu dál. Hlavní výhodou je přívětivé ovládání, které nepůsobí kostrbatě a je velmi jednoduché.

2015-01-16 17.04.23_framed

Při prvním spuštění vás provede možnostmi jednoduchý návod, který vám vysvětlí základní ovládání. Pokud stisknete vycentrované tlačítko na levé straně, pořídí se fotografie – v automatickém režimu. Na pravé straně si můžete zvolit jednotlivá nastavení. Jedním kliknutím aktivujete možnost, dlouhým stisknutím ji deaktivujete. Pro manuální ovládání jednotlivých voleb stačí posouvat kolečkem v pravém dolním rohu. Klidně si můžete pohrát i s ostřením, vše dle vaší libosti.

Manual Camera taktéž nabízí dodatečné nastavení, které se skrývá pod zubatým kolečkem. Zde najdete například i volbu, jestli se mají pořizovat snímky jen ve formátu JPEG nebo JPEG+RAW.

Aplikace nenabízí natáčení videí, ale to bych rozhodně neviděl jako mínus. Vývojáři se jednoduše soustředili na možnosti fotografování.

Manual Camera je k dispozici v Obchodě Play za 47 Kč, což je přiměřená částka, za povedenou aplikaci nabízející zajímavé možnosti.

logo-app Manual Camera GD Software 1,95 US$ ANDROID

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat