Dotekomanie.cz

[Vánoce 2014] Elita mezi chytrými telefony – 5 tipů na smartphony za více než 10 000 Kč

Pokud jste se rozhodli pořídit opravdu špičkový a bohatě vybavený telefon, budete muset sáhnout hlouběji do kapsy. Jestli se ale nebojíte investovat 10 000 Kč a více, odměnou vám bude široké portfolio funkcí, nejlepší zpracování a luxusní design. Telefony té nejvyšší kategorie se mohou pochlubit precizní konstrukcí, špičkovým displejem s jemným rozlišením, vhodným i ke sledováním videí, velkou interní pamětí a pořídíte s nimi i velice kvalitní fotografie.

Samozřejmostí je dokonale dotažené uživatelské prostředí s těmi nejnovějšími nadstavbami, podpora LTE sítě, velký výkon a velkokapacitní baterie. Mezi funkcemi najdete i takové vychytávky, jako je například snímač otisků prstů. Je to jednoduše elita, která využívá těch nejnovějších technologií. Do této kategorie spadá například i kultovní iPhone se svou novinkou.

OnePlus One

Ačkoli je cena tohoto chytrého telefonu zavěšena těsně pod hranici 10 000 Kč, přesto jsme se rozhodli jej uvést v této kategorii. Je to jednoduše proto, že se veškerými svými parametry dražším modelům vyrovná. Ať už je to displej o velkorysé úhlopříčce pět a půl palce pyšnící se Full HD, 13Mpx fotoaparát, podpora LTE, baterie 3100mAh, která jej udrží dlouho při životě, nebo Android 4,4 KitKat, všemi těmito funkcemi s nimi drží krok. Pokud tedy hledáte špičkový a vysoce výkonný telefon a 10 000 Kč je váš strop, je pro vás OnePlus One jasná volba.

Plusy

Mínusy

OnePlus One – cena od 9 999 Kč

Xperia Z3 Compact

Kompaktnější příbuzný telefonu Xperia Z3, výkonný smartphone Xperia Z3 Compact, vyniká velmi odolnou konstrukcí a kombinuje praktické rozměry se zajímavými parametry. Nabízí mimo jiné baterii s dvoudenní výdrží, je voděodolný a může se pochlubit 2 GB pamětí RAM. Další jeho devízou je větší rychlost, 4,6″ HD TRILUMINOS displej, kvalitní fotoaparát 20.7MP Exmor RS a symetrický design, díky kterému vám padne do ruky jako ulitý. Xperia Z3 Compact je jednoduše chytrý telefon do nepohody.

Plusy

Mínusy

Sony Xperia Z3 Compact (D5803) – cena od 10 890 Kč

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 je dalším modelem, který se soustředil především na výdrž. Baterie díky úspornému módu vydrží déle než u předchozího modelu, telefon je voděodolný až do hloubky jednoho metru, poradí si s prachem, špínou i mrazem. Je vybaven Androidem 4.4. KitKat, výkonným 4jádrovým procesorem s frekvencí 2,5 GHz a podporuje LTE. Navíc disponuje pokročilými funkcemi, jako je zadní fotoaparát s 16 MPx snímačem a přisvětlovací LED diodou (doplněný předním 2 MPx fotoaparátem), 4K rozlišením u videa nebo třeba snímačem otisků prstů.

Plusy

Mínusy

Samsung Galaxy S5 – cena od 13 552 Kč

Lenovo Vibe Z2 Pro

Lenovo Vibe Z2 Pro není jen tak ledajaký smartphone. Díky šestipalcovému špičkovému displeji a rozměrům 156 × 81 × 7,7 mm má poměrně blízko k tabletu. Je dokonale tenký a konstrukčně velmi pevný, podporuje funkci dualSIM a může se pochlubit extrémním výkonem, 4jádrovým procesorem Qualcomm MSM8974AC, vnitřním úložištěm 32 GB a baterií 4000 mAh, která vydrží opravdu dlouho. Je vybaven Androidem 4.4 KitKat s vizuální úpravou VibeUX a velice slušným fotoaparátem. Je ideální pro ty z vás, kteří hledají špičkovou vybavenost, reprezentativní look a nevadí jim větší rozměry.

Plusy

Mínusy

Lenovo Vibe Z2 Pro – cena od 13 896 Kč

iPhone 6

V našem výčtu nesmí chybět kultovní iPhone, konkrétně nejnovější model iPhone 6. Na první pohled zaujme ještě větším a působivějším Retina 4.7″  displejem, nezaměnitelným prestižním designem a tenkým profilem. Vylepšený mobilní systém iOS 8 je mnohem intuitivnější, vysoký výkon a velké množství nadstandardních funkcí je samozřejmostí. Je vybavený výkonným čipem A8 s 64bitovou architekturou a M8 koprocesorem, 8MPx iSight foťákem s Focus Pixel a návrat slaví čtečka otisků prstů a LTE síť. Pro ty z vás, kteří propadli filosofii Apple a nebojí se sáhnout hlouběji do kapsy, je iPhone 6 hvězdou letošních Vánoc.

 

Plusy

Mínusy

Apple iPhone 6 – cena od 17 989 Kč

Nepřehlédnete:

Exit mobile version