Manta X7 – zapomeňte na tlačítka

Manta X7 – zapomeňte na tlačítka
2014-12-05T11:30:32+02:00
• 5. 12. 2014

Jak minimalizovat přítomnost fyzických tlačítek už brzy může ukázat nová společnost pocházející z Číny, která u svého prvního chytrého telefonu hodlá nasadit doslova jen chytrý displej. Ten funkčně nahradí veškeré hardwarové prvky, čili kolébku hlasitosti s tlačítkem pro zapnutí/vypnutí přístroje. Výrobce Manta pojmenuje model X7 a vývoj na něm stále pokračuje, tudíž nejsou známy takřka žádné specifikace nebo přesný způsob ovládání.

Manta

Tlačítka by měl nahradit senzor umístěný na boku telefonu přímo pod displejem, který bude schopen rozpoznat přítomnost prstu a následně vyvolat číselník ve speciálně přizpůsobeném systému. S kolébkou hlasitosti to může dopadnout obdobně. Jako druhá varianta se jeví pouhé gesto, jaké uživatelé mohou znát například z telefonů od společnosti Oppo. Tam tažením dvou prstů po displej lze regulovat hlasitost.

Poslední možností může být ještě aplikace či widget s posuvníkem hlasitosti. Každopádně na seznamu specifikací se objeví procesor dodaný MediaTekem a upravený systém Android s názvem MO7os. Mnoho informací je stále pod pokličkou, ale jak je známo z Číny, nebude dlouho trvat a budou zde další úniky novinek. Závěrem ani nemusíme počítat s mezinárodní dostupností, ale spíše jen s tou na asijském trhu.

Manta X7 Manta X7 (2)
Manta X7 (3)

Zdroj: gsmdome.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat