LG Fx0 – japonská exkluzivita s Firefoxem

LG Fx0 – japonská exkluzivita s Firefoxem
2014-12-30T07:20:50+02:00
• 30. 12. 2014
2

Společnost Mozilla hodlá dobýt japonský mobilní trh s velmi neobvyklým zařízením. Výrobu nového modelu pod názvem Fx0 má na starost jihokorejské LG a za jeho jedinečným designem stojí návrhář Tokujin Yoshioka. Novinka si vysloužila kompletně průhledný kryt, takže nahlédnout přímo do úplného nitra nebude konečně dělat žádný problém. Navíc logo Firefoxu vyplňuje tlačítko home ve zlatém provedení.

ff-34.0

Půjde o zatím nejvýkonnější a zároveň nejdražší telefon běžící na platformě Firefox OS. Kompletní seznam specifikací nebyl ještě zveřejněn, ale můžeme počítat s 4,7palcovým IPS displejem. Výkon mu bude dodávat procesor Snapdragon 400 se čtyřmi jádry taktovanými na frekvenci 1,2 GHz po boku 1,5GB operační paměti RAM. Úložiště pojme 16 GB dat, přičemž otázku rozšíření řeší slot na paměťové microSD karty.

ff-top.0 ff-bot.0

Zadní část byla osazena 8megapixelovým fotoaparátem, přisvětlovací LED diodou a 2 370mAh baterií. Rozměry konstrukce dosahují na hodnoty 139 x 70 x 10,5 mm při váze 148 gramů. Výbavu uzavírá přední 2,1megapixelová kamerka, NFC technologie, podpora sítí 4. generace. Uživatelským prostředí vás doprovodí systém Firefox OS v předinstalované verzi 2.0. Závěrem je nutné dodat, že výhradním prodejcem bude japonský operátor KDDI, u něhož vyjde na 50 tisíc yenů (tj. cca 9 423 Kč bez daně).

ff-fx0.0 ff-back.0

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tak buď jsem něco špatně pochopil a mobil míří na čínský trh a nebo v Japonsku mění měnu. Ať tak či tak stejně by kurz neseděl. Asi by to chtělo opravit. V Japonsku mají jeny a ne jüany, jen tak pro přesnost. ;-)

Přemysl Vaculík

VIP 30. 12. 2014, 9:17

Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat