Dotekomanie.cz

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Petr Koumar

Tak, jako se mnozí přede mnou podělili se čtenáři o tipy na 5 aplikací, bez kterých by nepřežili, i já se dnes o to samé pokusím.

GOOGLE+

První aplikací, bez které bych nepřežil, je mobilní klient pro sociální síť Google+. Na této sociální sítí jsem již od prvopočátku, když ještě byla na pozvánky a v betatestovém stavu. Za ta léta mi tato sociální síť přirostla k srdci a to hlavně proto, že se na ní mohu spojit s lidmi, kteří mají stejné nebo podobné zájmy, jako mám já. Další věcí, která mě u Google+ spolehlivě drží, jsou různé komunity, kde vám lidé rádi poradí. Jako nesporné plus hodnotím propojení s operačním systémem Android a synchronizaci v oblasti Fotek, Událostí a podobně. Skvělé je také provázání se službou Hangouts.

 

GMAIL

Do doby, než začal Gmail podporovat i e-mailové účty třetích stran, jsem používal nespočet různých e-mailových klientů. Design a funkčnost aplikace Gmail se mi vždy líbila, a tak jsem byl příjemně překvapen, když jsem si na Dotekománii přečetl článek právě o podpoře e-mailových účtů třetích stran. Gmail spolehlivě zvládá automatickou synchronizaci pošty v časovém úseku od 5 minut po 1 hodinu, můžete si nastavit i volbu „nikdy“. Taktéž zvládá procházení e-mailových složek, třídění, archivování, mazání pošty a další. Líbí se mi také použití funkce swipe pro odstranění nebo archivaci e-mailu. Design aplikace je jednoduchý a čistý, takže její používání je každodenní radostí.

TAPATALK

Tuto aplikaci používám od doby svého prvního smartphonu s Androidem. To znamená od doby, kdy jsem potřeboval poprvé poradit s řešením nějakého problému. Postupem času jsem nabýval vědomostí a zkušeností a začal jsem členům různých fór radit také. Tapatalk je neskutečný pomocník a ulehčuje práci s fóry oproti mobilním, v horším případě i desktopovým, verzím oněch fór, kde je práce a orientace těžkopádná. Aplikace zvládá procházení fór, kategorií, témat, až třeba po odesílání soukromých zpráv a zakládání nových témat a psaní příspěvků. Tapatalk nemá problém vás upozornit na nový příspěvek ve vámi odebíraném tématu. Dokáže také připojit váš vlastní podpis a nebo disponuje volbou mezi světlým a tmavých vhledem. Grafická podoba aplikace je velice pěkná a jednoduchá a je skvělým pomocníkem pro správu vašich fór. Jen je škoda, že některá fóra tuto aplikaci absolutně ignorují.

TITANIUM BACKUP

Další aplikací, bez které bych nepřežil, je Titanium Backup. Jelikož jsem velkým příznivcem Custom ROMek a modifikací Androidu, je tato aplikace pro mě nezbytná. Titanium Backup používám od dob svého druhého chytrého telefonu, kterým byl ZTE Blade. Pro tento telefon bylo a je nespočet Custom ROM, a tak bylo radostí zkoušet jednu za druhou. A z tohoto důvodu bylo důležité mít před každým flashováním nové verze ROM zazálohované používané aplikace i s jejich daty a nastavením. To platí doteď! V aplikaci není problém si vytvořit i flashovací ZIP balíček všech zálohovaných aplikací a obnovit je všechny najednou. Titanium však zvládá i mražení a odinstalaci nepotřebného bloatwaru.

ES FILE EXPLORER

Poslední a pátou aplikací, bez které bych nepřežil, je jednoduchý, rychlý a funkčně velmi dobře vybavený souborový manager ES File Explorer. Jako všechny výše uvedené aplikace je zdarma. Není pro něj problém použití rootu, a tak můžete zkoumat kořenové soubory zařízení a měnit třeba některá, běžně neměnitelná, nastavení telefonu. Například navyšovat různé hlasitosti telefonu. ES File Explorer disponuje i síťovými funkcemi, a proto si například můžete prohlédnout a otevřít soubory ze síťového disku. Aplikace obsahuje mnoho nastavení, a tedy uspokojí různě náročné uživatele. Bezesporu se jedná o jednoho z nejlepších souborových prohlížečů pro operační systém Android.

Tímto vám děkuji, že jste článek dočetli až do konce, a věřím, že každý z vás má svých 5 aplikací, bez kterých by nepřežil.

Další díly seriálu 5 aplikací, bez kterých bych nepřežil

Exit mobile version