Dotekomanie.cz

Xolo Q1020 potěší dřevěnými prvky

Zatímco většina výrobců chytrých telefonů využívá dřevo jako materiál jen u vyměnitelných krytů,  společnost Xolo jej vyzkoušela zasadit do částí po stranách zařízení. Indický výrobce tvrdí, že jde o jediný model tohoto druhu, který se může pochlubit speciální povrchovou úpravou dřeva. Novinka nese označení Q1020 a jediným, čím může na mobilním trhu uspět, bude zmiňované designové zpracování. Po stránce specifikací rozhodně nečekejte nic převratného. Tomu také odpovídá prodejní cena.

Xolo Q1020 disponuje 5palcovým IPS displejem dosahující na rozlišení 1280 x 720 pixelů (294 PPI). Místo uvnitř vyplňuje čtyřjádrový procesor MT6582 od MediaTeku s frekvencí 1,3 GHz, grafický čip Mali-450, 1GB operační paměť RAM nebo 8GB úložiště. To samozřejmě ještě rozšíříte paměťovou microSD kartou. Zadní část zabírá 13megapixelový fotoaparát Sony Exmor RS s přisvětlovací LED diodou a 2 100mAh baterie.

Softwarovou stránku dostal na starost systém Android ve verzi 4.4 KitKat. Na předním panelu nechybí 2MPx kamerka, kterou včetně displeje chrání Gorilla Glass 3 od Corningu. Jak je zvykem u telefonů z těchto končin, lze počítat s podporou funkce dual-SIM. V prodeji budou dvě základní barevné varianty – bílá a černá. Závěrem zbývá dodat cenovku 11 499 rupií, což při přepočtu vychází na 4 142 Kč bez daně.


Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version