Dotekomanie.cz

Stick Hero a The Tower – oddechovky pro delší chvilky

Probírat se skrze nepřeberné množství nových a stále přibývajících her jak v Obchodě Play, tak i v iTunes je občas nuda. I přesto jsem pro vás našel dvě hry, které zaplní váš volný čas nebo ukrátí přebytečné chvilky všude, kde potřebujete.

The Tower

První hra nápadně připomíná jednu starší klasiku. V té jste mohli stavět město až po velkoměsto. Vše, co jste k tomu potřebovali, bylo stavět kvalitně postavené budovy. Ovládání bylo jednoduché, prakticky stačilo počkat až se další blok budovy dostane nad již postavený blok a prostě jej na něj shodit z jeřábu.

Pointa celé hry tkví v podstatě v tom samém. Akorát zde nestavíte města, ale pouze samostatné budovy. Aby toho nebylo málo, do hry je zakomponován výběr budov, lokace, kde je stavíte, a systém pro zobrazení výsledků i vašich přátel. Špatnou zprávou je, že budov je zatím málo, ale autor nepřímo přislíbil, že do konce roku snad dodá ještě pár budov ke stávajícímu výběru.

Ačkoliv je hra velmi pěkně sladěná ve všech prvcích, po dosažení určité hranice se opakuje. Jediné, co vše zachraňuje od úpadku, jsou menší aktualizace s novými možnostmi, kterých prý budou uživatelé dostávat co nejvíce. Shrnuto a podtrženo, když se autor o hru bude i nadále zajímat, hra vás bude bavit a krátit vám dlouhé chvíle.

Stick Hero

Mnoho lidí už nyní má chytré zařízení o krapet větší než zvládnou držet jednou rukou. V tom případě vám představuji další hru, při které prakticky jen ťukáte na displej. To sice není nic nového, ale hra samotná nabízí i těžší úrovně, vše závisí, jak dlouho vydržíte krok se stoupajícím tempem. A v tom je celý trik, narůstající, nezadržitelné tempo a úžasně náhodně generující se překážky vám dají zabrat na dost dlouhou dobu.

Co se tedy ve hře vůbec děje? Prakticky jen přecházíte po krátké, střední či dlouhé tyči k další překážce, kterou máte zdolat. Vše se komplikuje právě tím přemostěním na další bod. K vytvoření cesty, po které váš panáček půjde, si vytvoříte potřebně dlouho tyč, díky přidržení prstu na displeji ji prodlužujete, ovšem vše se děje rychle a máte málo času. Dalším faktorem jisté prohry je náhodně zvolená vzdálenost dalšího bodu, ke kterému se musíte dostat. Nakonec se tedy všechny tyto, zdánlivě jednoduché úkony spojí a vám nezbývá nic jiného, než pomalu a jistě přidávat na zběsilém mlácení prstem do displeje.

Jediná a asi dost zásadní vada je zároveň hlavní výhoda této hry. Tím nemyslím nic jiného než úžasnou jednoduchost celé hry. Hra je až přes příliš jednoduchá, přeci jen to samé dokola a dokola není pro delší hraní nic záživného. A přitom by jen stačilo přidat do hry pro hráče nějaké bonusy, jiné hrdiny nebo třeba možnost si navrhnout vlastní pozadí. Nicméně je hra, po stránce funkčnosti a vzhledu, poměrně dost propracovaná a měla by fungovat na každém zařízení.

Exit mobile version