Dotekomanie.cz

Android One – představena 3 nová zařízení

Společnost Google představila 3 nová zařízení ze svého projektu Android One, a to Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V a Spice Dream Uno. A co vlastně je Android One? Jedná se o projekt společnosti Google, který má dobývat nižší a střední třídy mobilních trhů. Mobily jsou po technické stránce téměř totožné, liší se pouze jejich design. I cena je přibližně stejná, liší se pouze o pár dolarů.

 

 

Tyto telefony byly uvedeny na indický trh a v posledních dvou týdnech září jich bylo prodáno 230 000 kusů, což nebyly moc povzbudivé výsledky, jelikož indický trh je druhý největší na světě. Podle statistik se v říjnu tohoto roku prodalo celkem 8 milionů zařízení, to znamená, že prodej telefonů Android One činí pouhá 2 % z celého trhu. Dokonce během „Flash Sales“ (bleskového prodeje) bylo prodáno 100 000 kusů Xiaomi během jedné minuty. Což jsou ohromující čísla proti výsledkům Android One.

Google je ale stále optimistický a tiskový mluvčí společnosti oznámil, že zařízení se těší velkému zájmu ze strany spotřebitelů v Indii. Tuto informaci však vyvrací media s hodnocením, že projekt Android One nebyl umístěn na správný trh. Je ale pořád čas na to, aby Google změnil nebo rozšířil své působení na další trhy.

Zdroj: androidheadlines.com

Exit mobile version