Dotekomanie.cz

Soundhound v novém kabátu

Zrovna z rádia hraje nový hit, který neznáte, ale za každou cenu jej chcete mít ve svém playlistu. Na takové případy existují aplikace pro rozpoznání hudby jako Shazam, popřípadě SoundHound. Tuto funkci umí také widget aplikace Google Music nebo i Google Now, nicméně se podíváme na zmíněnou aplikaci SoundHound. Jak bylo řečeno, všechny umí hledat hudbu a sdílet ji na sociální sítě. Jediné, čím se mohou lišit, je kvalita vyhledávání, tedy odstranění šumu a jiných okolních vlivů pro vyhledání přesnějších výsledků nebo velká databáze originálních skladeb sloužící pro porovnání s vaší pořízenou ukázkou.

SoundHound šel dál a vydal nově designovanou aplikaci, která vypadá velice originálně. Na první pohled se zdá jako tmavý strašák o halloweenské noci, ale pak poznáte kouzlo jednoduchosti a krásných animací. Ty se v psané podobě těžko vysvětlují, takže doporučuji si aplikaci osahat naživo. Tabletová verze je oproti mobilní chudý příbuzný, ale zachovává si funkcionalitu.

Vyhledaná skladba prozradí informace o interpretovi, možnost přehrát ukázku, ohodnotit nebo sdílet hudbu do světa na Twitter, či Facebook. Navíc se do mapy zaznamená, kde jste na danou nahrávku narazili, přičemž si můžete prohlížet ostatní skladby zaznamenané v okolí jinými uživateli SoundHound.

 

 

[winphone]soundhound/6bae10bf-e831-49b7-a51f-cee8e91c7b1d[/winphone]

Exit mobile version