Dotekomanie.cz

Samsung ukázal nový Tizen 2.3

Nové aktualizace se možná brzy dočká operační systém Tizen, který byl nedopatřením odhalen přímo na oficiálních stránkách platformy v Indonésii. Za jeho největší podporovatele lze označit společnost Intel nebo jihokorejský Samsung. Ten by také mohl stát za prvním telefonem s chystanou verzí 2.3, jelikož již v minulosti přinesl na trh chytrý fotoaparát NX300M nebo chytré hodinky Gear 2. Jaké tedy změny můžeme očekávat?


Ačkoliv tohoto uniklé snímky příliš nenapoví, na první pohled je systém daleko barevně pestřejší než poslední dostupná verze. Hlavní barvou zůstává modrá, kterou v celém systému doplňují další velmi syté barvy. Samotné ikony v menu doznaly rovněž viditelných změn. Nový Tizen ve verzi 2.3 má podle nepotvrzených informací nabídnout více funkčních vlastností, ale nic přesnějšího bohužel prozatím nevíme.

Samsung chce především konkurovat čínským a indickým výrobcům, kteří produkují telefony do 100 dolarů (tj. cca 2 233 Kč bez daně). Zde ovšem nesmí chybět zmínka o konkurenci v podobě Android One pod taktovkou Googlu. Každopádně jihokorejský výrobce může zúročit posbírané podněty z užívání platforem Android či TouchWiz. Nakonec první kousky mají dorazit někdy na sklonku tohoto roku.


Zdroj: sammobile.com

Exit mobile version