Dotekomanie.cz

Microsoft Office pro Android nově s podporou Dropbox

Na počátku tohoto měsíce došlo k tomu, že Microsoft a Dropbox začaly spolupracovat. O této informaci jsme vás informovali v samostatném článku. Po poslední aktualizaci se podpora Dropboxu objevila i u Office určených pro majitele zařízení s operačním systémem Android.

Nově tak uživatelé, kteří mají tento kancelářský balík nainstalovaný na přístroji s Androidem, mohou ukládat a upravovat dokumenty z Dropboxu. Uživatelé zařízení s Androidem mohou také zdarma upravovat Word, Excel nebo PowerPoint dokumenty. Upravené dokumenty lze na cloudové úložiště opět nahrát. Pro mnoho uživatelů se tak jedná o zajímavou aktualizaci. Vylepšená mobilní verze této aplikace je očekávána v následujících týdnech.V následujících týdnech by také měla být dostupná preview verze určená pro tablety.

 

Od té doby, co Microsoft po Stevu Ballmerovi převzal Satya Nadella, je vidět znatelná změna ve strategii této společnosti. Microsoft se snaží svými službami zaujmout také uživatele konkurenčních zařízení, což je pro majitele přístrojů s iOS nebo Androidu jedině dobře.

Zdroje: blogs.office.com, theverge.com

Exit mobile version