Dotekomanie.cz

Facebook Skupiny – nová aplikace pro sdílení a komunikaci

Facebook nedávno definitivně odřízl chat z aplikace Facebook. Pro běžnou komunikaci jste nuceni používat samostatnou aplikaci Messenger. Nyní jsme se dočkali dalšího zajímavého rozčlenění. Facebook představil aplikaci Skupiny (Groups) pro Android a iOS.

Novinka je zde výhradně pro práci se skupinami na Facebooku. Disponují vlastním notifikačním systémem, tudíž nyní budete mít odděleny notifikace ze sociální sítě a ze skupin. V aplikaci jako takové najdete všechny skupiny, kde jste členy. Získáváte tak k nim jednoduchý přístup.

Kromě běžné komunikace a sdílení můžete vytvářet i vlastní skupiny, které nemusí být veřejné. Facebook sám uvádí, že si tak můžete vytvořit jednu pro rodinu, další pro spolupracovníky nebo spolužáky.

Aplikace Facebook Skupiny nabízí poměrně jednoduchý design s animacemi. V nastavení toho moc nenajdete, tudíž se budete muset spokojit jen s úpravou zvuků v aplikaci nebo možností zapnutí či vypnutí upozornění.

Vzniká otázka, jestli dojde k vyčlenění z aplikace Facebook a na skupiny budeme mít zmíněnou novinku. Největší sociální síť by tak byla rozdělena na 3 samostatné aplikace.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version