Dotekomanie.cz

Android 5.0 – odemčení Bootloaderu u Nexusu 6 a 9

„Fastboot oem unlock“ je známý příkaz pro uživatele Nexusů, kteří rádi experimentují s uživatelskými předělávkami systému Android. Přesněji odemkne bootloader telefonu, díky čemuž budete moct manipulovat se systémem zařízení – třeba nahrání Androidu L nebo komunitní verze Androidu.

Android 5.0 se snaží vyjít vstříc vývojářům a těm, kteří rádi zkouší nebo vyvíjí různé verze Androidů. Abyste si mohli se zařízením pohrávat, museli jste prvně odemknout zařízení (OEM unlock) s využitím počítače. V nové verzi systému stačí v oblasti pro vývojáře v nastavení zaškrtnout jednu položku – jak je vyobrazeno na snímku výše.

Oprava: Abyste mohli odemknout bootloader u Nexusu 6 a 9, musíte v nastavení pro vývojáře zaškrtnout OEM unlock. (omlouváme se za chybnou interpretaci)

Redaktor webu androidpolice, Liam Spradlin, napsal, že u jeho telefonu Nexus 6 byla volba odemčení Bootloaderu již zaškrtnutá dopředu. Na druhou stranu jeden uživatel Nexusu 9 dodal, že ji dopředu povolenou neměl. Proto bude potřeba před začátkem nějakých předělávek systému tuto volbu kontrolovat ručně.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version