Android 5.0 – nahrávejte dění na obrazovce bez rootu

Android 5.0 – nahrávejte dění na obrazovce bez rootu
2014-11-11T08:22:35+02:00
• 7. 11. 2014
1

Jestliže chcete zaznamenat dění na obrazovce svého smartphonu nebo tabletu s Androidem, měli jste do této chvíle jen možnost pořízení jednoho snímku. U většiny zařízení lze obrázek zaznamenat jednoduchou kombinací hardwarových kláves – jedná se o součást systému.

V případě potřeby nahrát video s děním na displeji, museli jste si pořídit aplikaci, která vyžadovala root zařízení. S příchodem Androidu 4.4 KitKat došlo k menší změně. Systém sám nabízí možnost nahrávání dění bez rootu, ale potřebovali jste k aktivaci nebo přímo k zaznamenávání příkazy, které jste zadali skrze počítač. Toto řešení bylo spíše určeno pro vývojáře nebo zkušené uživatele.

U Androidu 5.0 Lollipop Google přidal nové API, díky kterému mohou vznikat aplikace, které nevyžadují root ani příkazy skrze počítač. Vše je dostupné díky „android.media.projection„. Už nyní se objevily první aplikace, které nabízejí využití nové API. Samozřejmě vyžadují nejnovější systém Android 5.0 nebo Android L Developer Preview.

Velmi jednoduchou aplikací je Lollipop Screen Recorder. Je zdarma a obsahuje reklamy. Bohužel nenabízí jakékoliv nastavení. Po jejím spuštění zapnete nahrávání a už dochází k záznamu. Pro vypnutí musíte opět vstoupit do aplikace.

2014-11-06 19.20.56

Lollipop Screen Recorder nezaznamenává zvuky ze zařízení ani z mikrofonu. Na druhou stranu pořizuje video ve vysoké kvalitě. Záznam na Nexusu 7 2013 má rozlišení 1920 x 1080 pixelů při datovém toku cca 16 Mbps a cca 27 snímcích za sekundu.

logo-app Lollipop Screen Recorder Rivulus Studios Zdarma ANDROID

Druhá aplikace ilos Screen Recorder – No Root nabízí již větší možnosti. Můžete si vybrat ze tří různých kvalit nahrávání, přičemž nejvyšší nabízí 30 snímků za sekundu při datovém toku 4 Mbps. S nahráváním zaznamenává i zvuk z mikrofonu. Oproti předchozí aplikace jste informování v notifikační liště, odkud jde nahrávání ukončit.

2014-11-06 19.10.41

Jako bonus je zde možnost registrace pro upload videí ke svému účtu. Bohužel v našem případě docházelo po přihlášení k nestabilitě aplikace.

logo-app ilos screen recorder -Lollipop ICOS LLC Zdarma ANDROID

Android 5.0 – nahrávejte dění na obrazovce bez rootu [2. díl]

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jan Pittner

7. 11. 2014, 15:09

ještě aby už konečně vyšel Android L…už asi tejden průběžně kontroluju aktualizace kvůli zprávě že vyjde 3.11. ale zas to je až 12.11. ….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat