Defend Your Life od Alda Games už i pro Android a iOS aktualizováno

Defend Your Life od Alda Games už i pro Android a iOS [aktualizováno]
2015-01-24T14:10:12+02:00
• 24. 1. 2015

Aktualizováno 24. 1. 2015

Po třech měsících české herní studio Alda Games vydává hru Defend Your Life pro platformy Android a iOS. Hra obsahuje mikroplatby, přičemž se částky pohybují od 40 do 200 Kč.

logo-app Defend Your Life! Alda Games Zdarma ANDROID logo-app Defend Your Life! Developer Zdarma iOS

Původní článek 14. 10. 2014

10600447_783582075026118_7404799048525021853_n

Vzpomínám si, jak jsem jako malý sledoval v televizi seriál Byl jednou jeden život. Zaujal mě svým výtvarným zpracováním a rovněž mi dokázal zábavnou formou vysvětlit fungování lidského těla. Tu samou zkušenost mají i tvůrci a vývojáři z českého studia Alda Games, kteří už mají na kontě logické hry Zachraň šneka a Sýrový svět. Rozhodli se vstoupit do žánru tower-defense s novou hrou Defend Your Life. Inspirovat se nechali právě zmiňovaným seriálem a celá hra se tak odehrává uvnitř lidského těla.

wp_ss_20141013_0001

Ačkoliv hry typu tower-defense příliš nevyhledávám, Defense Your Life mě stejně jako v případě seriálu dokázala pohltit svou výtvarnou stránkou. Bojovat budete proti všem známým nemocím od angíny, přes chřipku až po rakovinu. Všichni nepřátelé mají své specifické vlastnosti a styl boje. Chřipka se například po smrti rozdělí na dvě menší jednotky, které pokračují dále v boji, kdežto třeba Tasemnice je pomalá, ale silná jednotka a díky svému krunýři toho vydrží opravdu hodně. Samotný vzhled jednotek je hodně nápaditý a musím za něj autory rozhodně pochválit. Takový Nikotinek se podobá zapálené cigaretě, Ledvinový kámen připomíná golema a například Rakovina zase létajícího ďábla.

wp_ss_20141010_0008

Tvůrci Defend Your Life! byli kreativní nejenom s vytvářením jednotek, ale i s návrhem jednotlivých úrovní. Začínat budete v ústech a postupně navštívíte snad každý orgán lidského těla navržený do posledního detailu. Asi nejvíce mě pobavily dopravní cedule znázorňující směr, kudy se vydat k dalšímu orgánu.

wp_ss_20141013_0004

K tower-defense hrám neodmyslitelně patří stavění budov. V Defend Your Life! se stavění samozřejmě také nevyhnete, čeká na vás klasika v podobě útočných, podpůrných a obraných věží. Při útoku na delší vzdálenost dobře poslouží kanóny a artilerie, kdežto pro boj na blízko se hodí postavit kasárny s vojáky. Pokročilejší věže se odemykají postupem hrou a stejně tak i jejich vylepšení. Ta se dají pořizovat za kyslík, což je v Defend Your Life! základní měna. Získat se dá zabíjením nepřátel, postavením generátoru nebo zakoupením pomocí prémiové měny v podobě diamantů.

wp_ss_20141010_0002

Vedle věží a budov vám v boji poslouží i různé bonusy a vylepšení. Stiskem jednoho tlačítka můžete mezi nepřátele hodit bombu, zranit je elektrickým šokem, nebo třeba zrychlit rychlost a účinnost střelby svých věží. K vylepšování těchto bonusů tentokrát poslouží tabletky, které se dají získat úspěšným dohráním každé úrovně.

Musím říci, že mě hra velmi zaujala a rozhodně s ní strávím ještě několik večerů. V žánru tower-defense se jedná o příjemné zpestření a věřím, že si hra najde své fanoušky. Pokud si novinka Defend Your Life! získala rovněž vaši pozornost, zahrát si ji můžete třeba hned. Právě dnes totiž vyhází exkluzivně pro Windows Phone. Hráči na Androidu a iOS se dočkají za 3 měsíce, kdy exkluzivita končí. Více informací se dozvíte na stránkách hry.

[winphone]defend-your-life/88525937-1dd8-457d-ba28-1ddc7d8398d2[/winphone]

Za zapůjčení telefonu NOKIA Lumia 925 pro účely testování aplikací děkujeme internetovému obchodu Alza.cz, ve kterém si můžete vybrat z široké nabídky telefonů s operačním systémem Windows Phone 8.1.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat