Dotekomanie.cz

Nové aplikace na iOS budou muset být 64bitové

První 64bitový procesor v mobilním telefonu se objevil již před rokem v iPhonu 5s. Jeho plný potenciál ale není do dnešního dne příliš využit, jelikož většina aplikací v AppStore je pouze 32bitová. To se má od příštího roku změnit. Od února 2015 nepřijme Apple do svého obchodu s aplikacemi žádnou novou aplikaci, jež by nebyla postavena i pro 64bitové procesory.

Od prvního února budou muset nové aplikace nebo pouze aktualizace pro ty stávající využívat také nové SDK, které přišlo s iOS 8. Tento krok ale není nic neobvyklého, stejně to tak bylo i vloni s iOS 7. Vynucená podpora 64bitových procesorů (Apple A7, Apple A8 a A8X) přinese majitelům lepší optimalizaci a celkově rychlejší chod těchto aplikací. Apple tak tímto definitivně završí přechod na 64bitové instrukce. Majitelé starších zařízení se ale nemají čeho bát, k dispozici budou stále i aplikace pro starší 32bitové procesory.

Pro uživatele je toto dobrá zpráva, pro vývojáře tímto krokem přibude další obtíž navíc. Ale i sám Apple se z počátku pral s 64bitovými procesory. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že před rokem na iOS 7.0 a iPhonu 5s nebyl chod systému zrovna ideální a pády vestavěných aplikací nebyly nic neobvyklého. Dnes je již naštěstí situace jiná a iOS 8.1 funguje bez problémů.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version