Dotekomanie.cz

HTC RE – malá kamera nejen pro sportovce

HTC představilo mobilní kameru, která získala název RE. Nečekejte složité ovládání nebo nastavování. Zařízení bylo vyrobeno a navrhnuto tak, aby se co nejlépe ovládalo. Tudíž zde najdete jen jedno tlačítko, které spouští záznam nebo dojde k zachycení fotografie.

Jedním stisknutím pořídíte fotografii o 16 MPx. Pokud tlačítko podržíte, dojde k nahrávání Full HD videa. Jak vidíte na obrázku, nenajdete zde žádný hledáček. Dle HTC není potřeba díky širokému záběru. Stačí jen zamířit a zajisté zachytíte to, co budete potřebovat.

Nezapomnělo se na odolnost vůči vodě. Tudíž si můžete s HTC RE i zaplavat nebo jít do extrémnějších situací. Konektivita je zajištěna pomocí WiFi a Bluetooth. Interní úložiště má velikost 8 GB a je zde možnost rozšíření o 128GB microSD kartu. Vnitřní baterie má kapacitu 920 mAh a měla by vydržet na pořízení 1200 fotografií nebo videa o délce 100 minut.

K tomuto zařízení nepotřebujete počítač, vystačíte se s jakýmkoliv zařízením se systémem Android a dokonce i iOS. Součástí této malé věcičky je také služba pro přímé streamování videa na internet. Potěšeni budou i vyvojáři, pro které je nachystané API.

HTC RE bude k dostání po celém světě. Tudíž na českou cenu si budeme muset počkat, až se pochlubí zdejší zastoupení. Cena v USA byla stanovena na 199 dolarů.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version