Dotekomanie.cz

Google pokračuje v redesignu aplikací [aktualizováno]

Vzhledem k blížícímu se datu uvolnění nového operačního systému Android 5.0 Lollipop a nových zařízení Nexus 6, Nexus 9 a Nexus Player, pokračuje společnost Google v práci na „materializaci“ svých aplikací, aby tak šla příkladem ostatním vývojářům. V dnešním článku se podíváme na další z nich a to konkrétně na aplikace Earth, Hodiny, Kalendář, Keep, Knihy Play a balík kancelářských aplikací Dokumenty, Prezentace a Tabulky.

Ikony jednotlivých aplikací vypadají takto:

Google Earth

U aplikace Google Earth se toho moc nezměnilo, kromě bočního vysouvacího menu.

Hodiny

Kalendář

Aplikace kalendář se nyní otevírá v jakémsi náhledu nejbližších dnů zvaný Plán, na dalších snímcích pak můžete vidět možnosti zobrazení a vytvoření nové události. Jak si můžete povšimnout, aplikace Kalendář nemá prozatím přidělenu barvu, proto také nepodbarvuje notifikační lištu tak, jako to dělají ostatní aplikace v Material Designu.

 

Keep

Google Keep se rovněž dočkal Material Designu, i když mu schází tlačítko FAB (Floating Action Button) a stejně jako aplikaci kalendář mu prozatím schází podbarvení notifikační lišty.

Knihy Play

Dokumenty

      

Prezentace

Tabulky

  

Upozornění: Zdrojem všech aplikací zde uvedených je nový Nexus 6, aplikace nejsou kompatibilní s žádnou stávající verzí systému, berte tyto náhledy jako ochutnávku připravovaných změn. Zároveň nedoporučujeme tyto aplikace stahovat a instalovat z neznámých zdrojů, vyčkejte prosím na uvolnění skrze Obchod Play. Budeme vás včas informovat.

Aktualizováno

Google Disk

Tato aplikace si již prošla několika změnami a nyní dostává další prvky z Material Designu. Například došlo ke změně ikon nebo k podbarvení status baru.

 

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version