Dotekomanie.cz

Firmy Microsoft a Xiaomi měly důležité setkání

Minulý týden měl CEO Microsoftu, Satya Nadella, a CEO čínské firmy Xiaomi, Lei Jun, důležité setkání. Detaily rozhovoru nebyly zatím zveřejněny, ale mluví se o tom, že Xiaomi by mohlo chystat nový Windows Phone smatphone.

Jedná se o zvláštní věc, kterou ve světě nevidíme tak často. Microsoft (jedna z největších firem na světě) „poprosí“ jednu ze stále začínajících čínských firem – Xiaomi. Firma Xiaomi byla založena v roce 2010, ale již za tak krátkou dobu se může pyšnit několika prodejními rekordy – jak rychlostními, tak množstevními. Tímto dohání velké firmy jako například Samsung či Apple.

Xiaomi se zaměřuje na cenu svých produktů a nabízí je za co nejmenší možnou cenu. Také se zaměřují na asijské a jiné rozvíjející se trhy, kde je stále velký potenciál k růstu. To této firmě přineslo významné zisky a také velikou popularitu. Kvůli tomuto se zřejmě Microsoft obrátil právě na společnost Xiaomi, které se na mobilních trzích daří.

Windows Phone platforma nemá úspěch v Číně, dominuje zde zejména Android a jeho mutace. Microsoft si zřejmě myslí, že krokem k zlepšení by mohlo být uvolnění Windows Phone zařízení přímo v Číně. Ovšem tohle vše jsou jen domněnky a zatím není z rozhovoru, který se konal, nic potvrzené.

Zdroj: mobileburn.com

Exit mobile version