Dotekomanie.cz

Windows Phone 8.1 najdete na 25 % Windows zařízení

Operační systém Windows Phone si může připsat další cenný skalp v podobě rozšíření nejnovější verze platformy. Za zjištěním stojí společnost AdDuplex, která sdružuje data výhradně o mobilním systému od Microsoftu. Necelé dva měsíce od spuštění aktualizace je možné Windows Phone 8.1 najít skoro na více než čtvrtině zařízení se systémem Windows, což lze označit za úctyhodný počet. Při srovnání dvou posledních měsíců můžeme zpozorovat výrazný růst právě v srpnu.

Verze 8.1 v současné době běží na 24,4 % zařízení, přičemž předchozí verze 8.0 stále drží značný odstup s podílem 56,5 %. Dále Windows Phone 7.x a nižší dohromady tvoří 19,2 %. Mezi výrobci si jednoznačné prvenství drží Microsoft, který po zakoupení Nokie čítá 95% podíl. Doslova nepatrný dílek patří HTC s 3,3 %, poté Samsungu s 1,1 % a Huawei s 0,7 %. V budoucnu by čísla klidně mohla pociťovat mírný růst, jelikož Windows Phone není rozhodně mrtvou platformou.

Microsoft nedávno Windows Phone uvolnil zdarma do určité úhlopříčky zařízení, čímž více pootevřel dveře výrobcům. Aktivně pracuje na zlepšování uživatelského prostředí a s každou novější verzí si získávají nové uživatele. V neposlední řadě taktéž stojí za zmínku rostoucí počet aplikací v obchodě Windows Phone Store, kde čím dál více nalézáme populární aplikace, které byly dostupné pouze u ostatních systémů.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version