Dotekomanie.cz

Samsung chystá řadu Galaxy A

Nedávný únik informací připravovaného modelu SM-A300 doplňuje další zařízení ze stejné řady s kódovým označení SM-A500. Podle nejnovějších zpráv by mělo jít o Galaxy A3, Galaxy A5 a doposud nejméně známý Galaxy A7. U trojice se má objevit kovové šasi po vzoru Galaxy Alpha. Kromě základních specifikací, které evidentně nebudou přesahovat hranice střední třídy, jsou k dispozici také první snímky Galaxy A5 (SM-A500).

Za únikem modelu Galaxy A5 tentokrát stojí certifikační databáze TENAA z Číny. Novinka disponuje 5palcovým Super AMOLED displejem s HD rozlišením. Vnitřní část vyplňuje čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 taktovaný na frekvenci 1,2 GHz, 2GB operační paměť RAM nebo 16GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Konstrukce o rozměrech 139,3 x 69,7 x 6,7 mm se zastavila na váze 126 gramů. Zatímco přední panel nabídne 5MPx kamerku, tak záda nesou 13megapixelový fotoaparát. Většinu může potěšit podpora LTE.

První zmínku od čínského zdroje rozšiřuje databáze FCC, kde je navíc zmíněna funkce dual-SIM. Ovšem to zřejmě využijí jen čínští uživatelé v odlišné verzi, stejně jako sítě 4. generace. Dále 2 300mAh baterii nebude možné vyjmout. Softwarovou stránku obstará systém Android ve verzi 4.4.4 KitKat s nástavbou TouchWiz. Nakonec k oficiálnímu představení má dojít již v nejbližší době.

Zdroje: androidauthority.com, phonearena.com

Exit mobile version