Obchod Play zobrazuje cenu in-app nákupů aktualizováno

Obchod Play zobrazuje cenu in-app nákupů [aktualizováno]
2014-10-01T07:50:04+02:00
• 1. 10. 2014

Aktualizováno 1. 10.

Nemuseli jsme dlouho čekat a nová informace o ceně in-app nákupů se dostala do webového Obchodu Play. Bohužel ani v tomto případě se nedozvíte cenu jednotlivých položek a co za ně vlastně získáte. Částky najdete v sekci „Informace“ pod recenzemi aplikace či hry.

Screenshot (20)

Aktualizováno 30. 9.

Google začal zobrazovat v Obchodě Play u aplikací nabízející in-app nákupy samotnou cenu. Prozatím se novinka nachází jen v aplikaci pro Android. Do webového rozhraní bude přidána asi později. Na snímcích obrazovek níže můžete vidět, že cena není nijak konkrétní.

 2014-09-30 15.54.59_framed 2014-09-30 15.44.41_framed

Pokud aplikace nabízí jen jednu možnost, zobrazí se vám jedna cena. Pokud je k dispozici větší množství nákupů, ukáže se jen rozmezí. Jedná se jen o základní informaci, z které se nedozvíte, co získáte za dané částky.

Původní článek 23. 9.

Nedávno Google zavedl novinku pro vývojáře, kteří nabízejí placené aplikace v Obchodě Play. Musí uvádět svou poštovní adresu. To se samozřejmě mnohým nelíbí, aby každý věděl, kde pracují nebo kde bydlí. Někteří se již poohlížejí po službách P.O. Box, aby nové pravidlo obešli. Jeden vývojář se přímo ozval právě v souvislosti s touto novinkou Googlu a získal poměrně zajímavou odpověď.

Screenshot (15)

Samotná adresa bude mít souvislost s aplikacemi, v kterých jsou in-app nákupy. V tuto chvíli můžete vidět v Obchodě Play u aplikací nabízející tento způsob monetizace jen označení „Nabídka nákupů v aplikaci“. Abyste zjistili, v jaké hodnotě jsou, musíte si aplikaci nebo hru nainstalovat – až pak se vám objeví ceny.

Nově u takových aplikací budou vidět ceny už přímo na kartě daného titulu. Tudíž se ihned dozvíte, jaké ceny jsou ve hře nebo aplikaci. S největší pravděpodobností souvisí tato novinka s nedávnými kroky Evropské unie, která požadovala několik změn v obchodě. Například aby uživatelé nebyli klamáni  slovíčkem „zdarma“, když se v aplikaci nachází placení.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat