Apple Watch – chytré hodinky v podání Applu zaměřené na vaše zdraví

Apple Watch – chytré hodinky v podání Applu zaměřené na vaše zdraví
2014-09-09T21:01:36+02:00
• 9. 9. 2014

Mimo nových iPhonů s většími displeji jsme se dočkali také chytrých hodinek Apple Watch. Ty zaujmou především svým vytříbeným designem a sadou zdravotních funkcí. Apple se tak trochu snaží definovat, jak mají takové chytré hodinky vypadat.

watch

Apple Watch

Po dlouhém čekání představil i Apple své chytré hodinky. Ty vypadají vskutku elegantně i díky použití především hliníku, avšak bohužel nemají kulatý displej, nýbrž čtverec. Hodinky Apple Watch byly představeny ve třech variantách – Apple Watch, Apple Watch Sport a Watch Edition. První jmenovaný jsou základní model se safírovým sklíčkem a kovovým páskem. Druhé jsou zaměřené na sportování a displej kryje pouze tvrzené sklo. Třetí model je pak speciální edice s 18 karátovým zlatem a safírovým sklíčkem. Všechny tři varianty budou zároveň dostupné ve velikostech 38 mm a 42 mm.

 sweep_verge_super_wide wat

Na boční straně zařízení se nachází inovovaný home button. Okolo něho se nachází otočné kolečko, kterým se ovládá většina prostředí. Na zadní straně se nachází prostor pro připojení konektoru Magsafe pro nabíjení. Pásky u hodinek jsou jednoduše vyměnitelné. Dotekový displej na čelní straně o úhlopříčce buď 1,5″ nebo 1,65″ disponuje neznámým rozlišením, Apple jej však při prezentaci nazval Retina, čili můžeme čekat vysoké rozlišení. Novinkou je také tzv. Taptic Engine, který dokáže rozeznat sílu dotyku. 

DSC_5114 AppleEvent_0616

Operační systémem je iOS v určité podobě uzpůsobený pro hodinky. Rozhraní je tvořeno kulatými ikonkami, které pomocí kolečka na boku přibližujete. Aplikace třetích stran jsou samozřejmě podporovány a již při konferenci nám byly některé ukázány, například Facebook či Nike Running. K vývoji bude vývojářům dostupné SDK s názvem WatchKit.

DSC_5284 DSC_5213

Velké zaměření hodinek je také na sportování a celkově na vaše zdraví. K dispozici je také senzor tepu, akcelerometr a gyroskop. S hodinkami bude dokonce možno i platit v obchodech.

Uvnitř hodinek běží procesor z vlastní dílny Applu s názvem S1. Z oblasti konektivity hodinky nabízí Bluetooth 4.0, NFC a pro získání polohy a internetu využívají GPS a WiFi vašeho iPhonu. Výdrž baterie není známá, Apple se o ní vůbec nezmínil. Z další výbavy zde nalezneme také mikrofon a reproduktor pro ovládání a komunikaci s hlasovou asistentkou Siri.

ed DSC_5410

Kompatibilita je zatím pouze s telefony iPhone, konkrétně s iPhonem 5 a novějším. „Jableční hodinky“ půjdou do prodeje až příští rok v prvním čtvrtletí a to v bílé, černé a zlaté variantě, která bude mít 18 karátové zlato. Cena bude od 349 dolarů, což dělá v přepočtu asi 7500 Kč bez daně a dalších poplatků.

AplWatch-Hero-Tumble-PRINT_verge_super_wide

Zdroj: live.theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat