Dotekomanie.cz

#BendGate – smutná dohra této kauzy

Už se napsalo hodně článků o kauze BendGate, která se zaměřuje na konstrukční nedostatek u iPhonu 6 Plus. Při dostatečném vynaložení sil jej můžete ohnout přímo v rukách. Při běžném používaní by se to nemělo stát, jak uvádí Apple. Sama společnost registruje jen devět zákazníků, kteří oznámili, že se jim smartphone ohnul v přední kapse.

Samozřejmě se této kauzy chytli i youtubeři, kteří si zakoupili iPhone 6 Plus a natočili několik videí zachycující deformaci poměrně drahého zařízení. Ačkoliv se mnozí diví, že vyhazují peníze jen kvůli zničení smartphonu, tak se nejedná o nic nezákonného. Ostatně jde jen o jejich peníze.

V redakci jsme si pohrávali s myšlenkou, kdy se objeví testeři, kteří si nezakoupí iPhone 6 Plus a vyzkouší to přímo v obchodě Apple Store nebo u nějakého certifikovaného distributora. Nakonec se takoví výtržníci našli a jak asi tušíte, jsou to děti. Konkrétně jde o dva mladíky, kteří se zeptali obsluhy Apple Storu, jestli je možné ohnout zmiňovaný phablet. Bylo jim řečeno, že to nelze za normálních podmínek. Aby dokázali, že se zaměstnanec mýlí, ohnuli v obchodě několik modelů. Sami se podívejte na video, které se nyní šíří po Youtube.

Samozřejmě se v tomto případě jedná o ilegální chování a mladíci mohou mít problém se zákonem. Tímto zároveň varujeme i další nadšence, kteří by chtěli něco podobného zkusit.

Pokud byste si mysleli, že je to jen zábava mladíků bez rozumu, tak vás asi překvapíme, že ani profesionálové neodolali tomuto „levnému“ testu. Přímo redaktor webu Business Insider zašel taktéž do obchodu a vyzkoušel pevnost iPhonu 6 Plus.

Nové iPhony se ještě neprodávají v České republice, ale až ta chvíle nastane, prodejci by si měli lépe hlídat vystavené kusy. Možná případní zájemci budou jen marně hledat rovný iPhone 6 Plus, když to bude každý testovat přímo v obchodech.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version