Dotekomanie.cz

Windows Phone Store – nová pravidla ve prospěch uživatelů

Společnost Microsoft reaguje na rapidně rostoucí počet stížností na aplikace v obchodě Windows Phone Store. Jak samotní uživatelé, tak i přímo vývojáři si stěžují na často matoucí až zavádějící názvy, funkčnost nebo vzhledy ikon u vybraných aplikací. Nová opatření by měla nejen ochránit uživatele před škodlivým obsahem, ale také snadněji najít aplikací, kterou zrovna hledají. V souvislosti s touto změnou jsou průběžně kontrolovány všechny dostupné aplikace a čekající na schválení, jež prochází novým procesem.

Aplikace musí splňovat následující tři stěžejní body. Název musí být jasný a zároveň by měl přesně odrážet funkčnost aplikace. Zařazení do kategorie se určuje podle účelu či hlavní funkce aplikace. Ikona nesmí připomínat žádnou již zveřejněnou aplikaci. Každopádně jsou na světě první vývojáři, kteří nesouhlasí. Dodnes Microsoft stihl smazat okolo 1 500 aplikací z důvodu porušení těchto pravidel. Jestliže byla smazána některá aplikace z vámi používaných,  nemusíte zoufat.

Společnost bude u placených aplikací vracet peníze a do budoucna chce vydávat jejich náhrady. Nicméně celý průzkum nadále probíhá, takže nelze vyloučit ještě větší úbytek. Zmíněné změny platí pro oba obchody dostupné v mobilní (Windows Phone Store) a počítačové verzi systému (Windows Store). Nakonec musíme ocenit, že Microsoft začal více kontrolovat aplikace teď, než počet aplikací dosáhne hranice jako u Google Play nebo jablečného App Storu.

Zdroj: blogs.windows.com

Exit mobile version