Dva smartphony Nexus v přípravě? spekulace

Dva smartphony Nexus v přípravě? [spekulace]
2014-08-15T09:03:29+02:00
• 15. 8. 2014

Na konci července se objevila informace o připravovaném modelu s kódovým označením „Shamu“. Mělo by se jednat o smartphone Nexus 6, za jehož výrobou má stát Motorola. Novinka by se měla vyznačovat 5,9palcovým displejem, což pobouřilo některé zájemce o další Nexus mobil.

V tomto týdnu se objevily další informace kolem smartphonu od Googlu, ale tentokrát pocházejí z benchmarku AnTuTu. Z něj jsme se dozvěděli, že by následující Nexus měl mít 5,2palcový displej s rozlišením 2560 × 1440 pixelů. Výkon by měl dodávat Snapdragon 805, který bude mít k dispozici 3 GB RAM. Na zadní straně se má nacházet 12MPx senzor se schopností natáčet videa v rozlišení 4K.

motorola-shamu-specs

Na základě nových dat se začalo spekulovat, že by další Nexus smartphone měl mít nakonec menší úhlopříčku. Snažili jsme se dohledat další data, abychom upřesnili předpokládané specifikace. Nakonec jsme získali přístup ke zdroji, který je obeznámen se situací v Googlu.

Bylo nám sděleno, že v přípravě není jen jeden model s označením Nexus. Výše zmíněný smartphone s 5,2palcovou úhlopříčkou by měl být představen na podzim a mělo by se jednat o top model. Zdroj nám sdělil, že rozměry mobilu jsou stejné jako u současného Nexusu 5, jen se podařilo vměstnat větší zobrazovací panel.

Druhý model Shamu zatím nemá jistou budoucnost a stále se v Googlu rozhoduje, jestli představit 5,9palcové zařízení. Svými specifikacemi zapadne do střední třídy a cena by měla být nižší než u druhé generace Nexusu 5. Zdroj nám také sdělil, že by větší model mohl cílit jen na asijské trhy.

Samozřejmě se jedná o spekulace a budeme si muset počkat na oficiální představení, jestli dojde k potvrzení nebo k vyvrácení. Náš zdroj se vyjádřil, že v současnosti ještě není pevně rozhodnuto, jestli se dočkáme dvou Nexusů. Minimálně bude představen 5,2palcový model.

Možná si říkáte, proč vlastně bude mít další smartphone od Googlu „jen“ Snapdragon 805. Původně se očekávalo, že touto dobou budou už k dispozici 64bitové procesory od Qualcommu – Snapdragon 808 a Snapdragon 810. Bohužel došlo k mírnému posunu a těchto novinek se dočkáme později. Proto bylo rozhodnuto, že Nexus bude vybaven nejvyšším procesorem od Qualcommu, který je v současnosti dostupný.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat