Calc+ – krásný vzhled a promyšlená funkčnost Android

Calc+ – krásný vzhled a promyšlená funkčnost [Android]
2014-08-24T13:37:10+02:00
• 23. 8. 2014
1

V Obchodu Play můžete narazit na mnoho nástrojů, jež vám znatelně mohou zjednodušit život. Dnes vám ukáži jeden z nich. Ačkoliv je to v podstatě jen kalkulačka, nabídne vám funkce, které můžete použít pro ulehčení své práce.

dt-cp-1

Na obrázku výše si můžete všimnout, že je vzhled kalkulačky vyveden v Material Designu. K dispozici máte více vzhledů, ale o tom až níže ve článku. Jak jsem již zmínil, je zde mnoho funkcí, které můžete použít pro svou práci. Navíc si můžete nastavit i pár vlastních matematických konstant pro rychlejší výpočty.

Na první obrazovce jsou vidět přidaná tlačítka dvou nul za sebou, mazání historie a je zde i možnost zobrazení pouze výpočtů, pro lepší přehled. Po přejetí prstem doleva po displeji zařízení, máte k dispozici celkem dost potřebných funkcí a navíc, jak už jsem avizoval, si můžete přidat až 5 dalších vlastních konstant. Stačí pouze kliknout na tlačítko plus, pojmenovat svou konstantu a nastavit hodnotu. Je zde i tlačítko na sdílení, kdybyste se chtěli podělit o zajímavý výsledek s ostatními.

dt-cp2

Nyní se přesuneme do nastavení, jež v sobě ukrývá celkem mnoho možností. První je všeobecné nastavení. Naleznete zde vypnutí/zapnutí historie a oddělovače po tisících, či do kolika míst za desetinou čárkou má program zaokrouhlovat. Také si můžete nastavit jazyk. Ačkoliv podpora ještě není vysoká, můžete pomoct tím, že pomůžete přeložit aplikaci do daného jazyka.

Konečně přecházíme do zajímavější části. Tou je nastavení vzhledu kalkulačky. Mnoho možností je placených, nicméně i možnosti, které jsou k dispozici zdarma, stojí za zmínku. V první záložce se dá změnit téma, ovšem máte jich zdarma pouze 5 ze 16. Druhá záložka skýtá více možností k úpravě. Lze nastavit font a jeho vlastnosti, dále pak velikost písma tlačítek.

Aplikace je dostupná zdarma v Obchodu Play pro Android 4.0 a vyšší. Originální vlákno na XDA fóru.

logo-app Calc+ ★ výkonný kalkulačka AppPlus.Mobi Zdarma ANDROID

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Martin Zůbek

24. 8. 2014, 11:40

Design mají vývojáři této appky skvělý, škoda že stejnou energii nevěnovali třeba pro dělení nulou… :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat