Dotekomanie.cz

Time Lapse: časosběrná videa pro Xperie

Aplikace fotoaparátu u telefonů Xperia nabízí uživatelům možnost spouštět a používat různé snímací režimy v jednom rozhraní. Režimy fungují na bázi doplňků, jejichž řadu nyní doplnila aplikace Time Lapse od vývojáře, který na xda vystupuje pod přezdívkou Sangeet007.

Time Lapse umožňuje vytvářet tzv. časosběrná videa, která skládá z řady po sobě jdoucích snímků. Jak již bylo řečeno, Time Lapse funguje jako doplněk pro aplikaci fotoaparátu na telefonech z řady Xperia.

Uživatelské nastavení snímání je velmi jednoduché. Pomocí tlačítek na boční straně obrazovky vybíráte jednotlivé aspekty videa. Prvním z nastavení je rozlišení, kde najdeme možnosti 480p, 720p, 1080p a 4K, které je dostupné pouze u telefonů, jejichž fotoaparát má 9 a více megapixelů a je potřeba ho odemknout pomocí nákupu v aplikaci. Touto možností se Time Lapse stává první aplikací na Google Play, která dokáže vytvářet videa v rozlišení 4K.

Další dvě nastavení se týkají délky snímaného časového úseku a frekvence, kterou budou snímky snímány. U délky si můžeme nastavit od 2 sekund po jednu hodinu, přičemž po uplynutí daného času snímání skončí, ale je možné ho zastavit i manuálně dříve. U frekvence, tedy času mezi jednotlivými snímky, pak můžeme vybírat od jedné do deseti vteřin.

Po ukončení snímaní na uživatele vyskočí okno, ve kterém se nachází informace o počtu pořízeních snímků a celkovém čase, ale především nastavení výsledného videa. Posuvníkem si můžete navolit, kolik fps bude výsledné video mít, Přičemž čím více snímků za sekundu, tím kratší samozřejmě výsledné video.

Díky Time Lapse si můžou uživatelé Xperií snadno vytvořit podobná videa během chvíle.

Exit mobile version