Dotekomanie.cz

Smartphone Xiaomi Mi 4 oficiálně představen

Právě dnes byl představen nejnovější smartphone z dílny Xiaomi. Novinka nese označení Mi 4 a na další rok bude zastávat pozici top modelu. Dle specifikací se dá odhadovat, že i tentokrát bude tento rychlík dělat problémy větším výrobcům. Ačkoliv zatím nebyla uveřejněna pořizovací cena, lze odhadovat, že bude nižší než u jiných top modelů.

Xiaomi Mi 4 disponuje 5palcovým displejem s Full HD rozlišením. O výkon se postará procesor Snapdragon 801 od společnosti Qualcomm, který disponuje čtyřmi jádry s taktovací frekvencí 2,5 GHz. Paměť RAM je u tohoto modelu rovna 3 GB a interní úložiště je ve dvou variantách – 16 a 64 GB.

Na zadní straně se nachází 13MPx senzor, který je schopný pořizovat video v rozlišení 4K. Na přední straně je pak umístěna kamerka s 8 MPx. V obou případech mají objektivy světelnost  f1.8. Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 3080 mAh, jenž je uzpůsobena na rychlonabíjení (9V 1.2A). V oblasti konstrukce najdeme kovový rám, nebo výměnné zadní kryty. Konektivita je doplněna o WiFi 802.11ac a infračervený port.

Jakmile se dozvíme další detaily kolem Xiaomi Mi 4, aktualizujeme článek.

Aktualizováno:

Cena 16GB modelu se vyšplhala na CN¥1999, což je v přepočtu 6 500 Kč. Vyšší verze (64 GB) stojí CN¥2499 – cca 8 200 Kč.

Zdroje: thenextweb.com, engadget.com

Exit mobile version