Objevují se specifikace HTC Volantis – Nexus nebo Android Silver? spekulace

Objevují se specifikace HTC Volantis – Nexus nebo Android Silver? [spekulace]
2014-07-03T09:20:21+02:00
• 3. 7. 2014

Je to několik týdnů zpátky, co jsme vás informovali o novém přírůstku do rodiny Nexus s kódovým označením Volantis či Flounder. Nyní se objevují bližší informace o tomto tabletu. A překvapivě jsou tyto informace dosti odlišné od těch, které se objevily na internetu před několika týdny. Server evleaks označil dříve uniklé rendery za nepravé.

nexusae0_wm_V-Overall_thumb

Původní rendery HTC Volantis, zdroj: AndroidPolice

HTC Volantis má být vyroben celý z hliníku. O zvuk se postarají reproduktory Boomsound, které můžete znát například z HTC One M8. Tablet by měl dále disponovat 8.9palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1600. A právě zmiňované rozlišení je první změna oproti dříve uvedeným specifikacím. Původní spekulace uváděly rozlišení 2048 x 1440 s udávaným poměrem stran 4:3. To rozpoutalo mnoho debat. Rozlišení 2560 x 1600 tak působí díky poměru stran věrohodněji než původní údaje.

Tablet by měl být poháněn 64bitovým procesorem Nvidia K1. To odpovídá tomu, o čem jsme vás již informovali. Kromě toho ale HTC testuje druhou verzi, která bude vybavena Snapdragonem 810. Tato verze se ale nicméně neočekává, protože zařízení se Snapdragon 810 nejsou očekávána před začátkem roku 2015.

HTC-Volantis-Android-Silver

Dále se spekulovalo o tom, že by tablet měl disponovat 8MPx fotoaparátem. Nově uniklé informace však udávají, že prototyp tabletu je testován pouze s 5MPx fotoaparátem. Prototyp tabletu je dále vybaven 5GB paměti RAM. Samotná velikost paměti však není finální a dá se očekávat, že dojde k úpravě její velikosti. HTC Volantis pak má disponovat 64GB interní pamětí, což je rozhodně potěšující zpráva.

Poslední zajímavou informací je to, že HTC Volantis by měl být zařazen do programu Android Silver. To by vyvracelo původní zprávy o tom, že se bude jednat o nástupce populárního Nexus 7.

Oba úniky se shodují alespoň v tom, kdy by měl být tablet uveden na trh. HTC Volantis má být představen ještě v tomto roce, konkrétně pak ve čtvrtém kvartálu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat