Dotekomanie.cz

Klávesnice Google – aktualizace přináší drobné změny

Pokud byste hledali rozdíly mezi klávesnicí v systému Android L a tou, co je v tuto chvíli k dispozici v Obchodě Play, našli byste jen dva výraznější rozdíly. Prvním je vzhled a druhá novinka je umístění ikony mikrofonu pro hlasové zadávání textu. Nová aktualizace Klávesnice Google bohužel nepřináší nové téma z Androidu L.

Aktualizovaná verze pouze přebírá nové umístění mikrofonu. Ten se již nenachází mezi klávesami, ale je přesunut do pravého horního rohu do řádku, kde se objevují návrhy slov.

Další drobnou změnu najdeme pod klávesou „čárka“ – nová ikona pro nastavení v podobě ozubeného kolečka. Více viditelných změn se neodehrálo v nové verzi klávesnice. Pokud ale půjdete do pokročilého nastavení, najdete zde několik novinek.

Nepřehlédněte:

V první řadě došlo na odebrání možnosti zvolit si časovou prodlevu pro delší stisknutí kláves. Nově zde najdeme položky Prodleva vyskakovacího okna klávesnice a Délka vibrace u stisku kláves.

 

Samozřejmě došlo na opravy chyb a vylepšení stability. Více novinek nebylo zaznamenáno, ale například web AndroidPolice si všiml rozsáhlejších příprav týkajících se emoji ikon.

APK ke stažení (záložní odkaz) – instalujete na vlastní nebezpečí.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version