Dotekomanie.cz

Dokumenty Google – aktualizace přináší velké změny

Není to ani týden, co Google představil Material Design, a již nyní se objevila další výrazná aktualizace aplikace Dokumenty Google. Ačkoliv změna není zcela v souladu s novými designovými postupy, tak můžeme vypozorovat změny napříč celou aplikací. Například zde máme nové kulaté tlačítko se znaménkem plus pro vytvoření nového dokumentu.

Starší vs. novější verze

Samozřejmě se nezapomnělo na menší úpravy v levém menu, kde je nová nabídka výběru účtu. Navíc došlo na odstranění volby „Zpětná vazba“.

Starší vs. novější verze

To samozřejmě neznamená, že by Google nechtěl vaše návrhy nebo připomínky. Došlo jen ke sloučení s nápovědou, u které došlo k výraznějšímu posunu. Nově již nebudete odkázáni na webové stránky. Vše najdete v aplikaci, kde funguje i vyhledávání.

Největší novinka se ukrývá přímo v nastavení, kde přibyla možnost „Vytvářet soubory v jiných formátech“. Jak asi tušíte, nově můžete vytvořit soubor ve formátu Word od Microsoftu.

Starší vs. novější verze

Google ale nijak nezjednodušil tuto možnost – rozhodně ji nenajdete pod tlačítkem s plus. Musíte kliknout na tři tečky v pravém horním rohu aplikace, kde se ukrývá možnost „Nový soubor aplikace MS Word“. To zřejmě souvisí s nedávným ukončením QuickOffice.

Další novinka souvisí s kontrolou pravopisu. Kvůli tomu aplikace vyžaduje i nová oprávnění. Budete moci využívat své uložené slovníky pro opravu psaného textu.

Dále můžeme najít kompletně přepracované možnosti úprav textu. Ve spodní části aplikace na nás čekají tři záložky nabízející rozšířené možnosti.

Poslední výraznou změnou prošla i karta s informacemi o souboru. Zde najdeme větší možnosti, které jsou přehlednější a lépe využívají místo na displeji.

Starší vs. novější verze

APK ke stažení (záložní odkaz) – instalujete na vlastní nebezpečí

Nepřehlédněte: Tabulky Google – nová verze přináší také podporu Excelu od Microsoftu

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version