Dotekomanie.cz

Chromecast – zrcadlení obrazu smartphonu do TV díky nové aktualizaci [aktualizováno]

Aktualizováno 12. 7.

Jak si níže můžete přečíst, aplikace Chromecast umí zrcadlit plochu z vašeho smartphonu či tabletu do televize. Tato funkce má zatím nálepku beta a je omezena na vybraná zařízení (seznam najdete níže, v původním článku). Majitelé jiných modelů si budou muset počkat na budoucí aktualizaci, nebo využít alternativní řešení.

Naštěstí zde máme komunitu XDA Developers. Člen r3pwn našel způsob, jak novou funkci aktivovat na dalších smartphonech a tabletech. Dodává, že se jedná o experimentální možnost, která pouze zpřístupní zrcadlení. K vyzkoušení potřebujete root, Android 4.4 KitKat (na nižších nebylo testováno) a nejnovější verzi aplikace Chromecast.

Aktivace funguje na těchto zařízeních:

Nefunguje na:

Původní článek 9. 7.

Chromecast jsme v naší redakci již otestovali. Do této chvíle jste museli čekat na podporu jednotlivých aplikací, abyste využili potenciál tohoto malého zařízení. Nyní již nemusíte zoufat, že vaše oblíbená aplikace neumožňuje toto propojení.

Oficiální aplikace Chromecast získává novou funkci – Cast Screen. Díky ní můžete zrcadlit dění obrazovky ze zařízení přímo do donglu Chromecast. Pokud byste čekali absenci zvuku, potěšíme vás, jelikož i ten se přenáší.

Bohužel tu jsou podmínky pro využívání této nové funkce. Musíte mít smartphone s Androidem 4.4.1 KitKat a vyšším. Nepotěšíme vás podporovanými zařízeními:

Tento seznam není konečný a postupem času dojde k rozšíření.

APK ke stažení (záložní odkaz) – instalujete na vlastní nebezpečí.

Zdroje: officialandroid.blogspot.cz, androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version