Dotekomanie.cz

Google Play Filmy už i v České republice a na Slovensku

Nemožné se stává skutečným. Po uvedení Google Play Hudby jsme si mysleli, že na nějakou dobu nemusíme počítat s dalším rozšiřováním Obchodu Play. Avšak v nočních hodinách Google překvapil. Spustil u nás a na Slovensku prodej i půjčování filmů.

Nejlevnější filmy stojí i 79 Kč, ale narazíte na ceny kolem několika stokorun. Samozřejmě si takové filmy nemusíte rovnou kupovat, lze si je zapůjčit za menší částku. Ta se pohybuje v rozmezí od 20 do 110 Kč. Cena se mění také podle kvality filmu.

V případě půjčení máte na přehrání 30 dnů, avšak od prvního spuštění filmu vám běží lhůta 48 hodin. Pokud nestihnete zhlédnout film, máte jednoduše smůlu.

Co se týče kvality filmů, tak se objevují v SD, HD a dokonce ve Full HD. Samozřejmě záleží na distributorovi. Další věcí, co vás bude zajímat, je samozřejmě dabing. V tuto chvíli je ve většině případů vše v originálním znění a máte k dispozici titulky. Ty lze zapnout i na smartphonu nebo tabletu. Bohužel ne všechny filmy mají k dispozici české titulky, ale na to jste dopředu upozorněni.

Pro přehrání ve smartphonu nebo tabletu potřebujete aplikaci Google Play Movies & TV, na webu v Obchodě Play je k dispozici přehrávač podobný tomu, co najdete na Youtube.

Aktualizováno:

Majitelé iOS zařízení mají ještě jednu možnost přehrávání. Zakoupené filmy mohou najít v aplikaci Youtube pod položkou „Nákupy“. Infomraci nám poskytl čtenář @Zeduaz.

 

Aktualizováno:

Nakonec se dočkali i majitelé Androidů. V aplikaci Youtube naleznou novou položku Nákupy, skrze kterou se dostanou ke svým filmům.

Exit mobile version