Dotekomanie.cz

Microsoft představil nový Surface Pro 3

Microsoft před nedávnem přišel na trh s vlastními tablety Surface a v tuto chvíli má v nabídce již druhou generaci. Dnes jsme se dočkali dalšího nového zařízení, které by mělo vyplnit mezeru v produktové řadě.

Začátek tiskové konference byl zaměřen na to, co chceme. Bylo poukázáno na to, že 96 % majitelů iPadů má ještě navíc notebook nebo počítač. Právě na tento aspekt se zaměřil Microsoft. Došlo na představení Microsoft Surface Pro 3.

Jeho tloušťka se zastavila na hodnotě 9,1 milimetru, díky čemuž se stává nejtenčím zařízením s procesorem Intel Core. Váha novinky je 800 gramů. Avšak velikost displeje není zrovna nejmenší. Jedná se o 12palcový zobrazovací panel s rozlišením 2160 x 1440 pixelů s technologií ClearType. Poměr stran je 3:2.

Surface 3 vs. Surface 2

Samozřejmě bylo zapracováno i na jeho použitelnosti. Zadní malá nožička umožňuje ještě větší naklonění zařízení.

Surface Pro 3 obsahuje Intel Core i7 ve své nejvyšší variantě. Pro chlazení byl zvolen podobný způsob, jaký byl použit u starších modelů. I tak se zapracovalo na tichosti a účinnosti.

Na trhu se objeví několik variant lišící se cenami a samozřejmě specifikacemi – nejlevnější přijde na 799 dolarů. Nezapomnělo se na podporu stylusu nebo i nové TypeCover, u kterých bylo zapracováno na kvalitě a také na tloušťce.

 

Zdroje: microsoft.com, theverge.com

Exit mobile version