HTC – slabé výsledky za první čtvrtletí

HTC – slabé výsledky za první čtvrtletí
2014-05-07T07:30:39+02:00
• 7. 5. 2014

Společnost HTC představila finanční zprávu za první tři měsíce letošního roku. A čísla to jsou skutečně zajímavá. V prvním kvartálu společnost předpokládala příjmy v rozmezí 1.12 – 1.18 miliardy dolarů. Skutečnost však byla poněkud jiná. HTC zaznamenalo příjmy pouze 1.09 miliardy dolarů a čistá ztráta tak činí 62 milionu dolarů.

Při porovnání s prvním čtvrtletím minulého roku se však nejedná o tak velkou změnu. Tehdy HTC mělo příjmy 1.4 miliardy a samotný zisk činil pouhých 2.5 milionu dolarů.

htc-první-kvartál-js

Je však nutné připomenout, že jako u finanční zprávy konkurenčního Samsungu, nejsou započítány prodeje HTC One M8. Nejvýkonnější přístroj HTC byl uveden do prodeje na konci prvního čtvrtletí a výsledná čísla tak nejsou nijak ovlivněna. I proto HTC očekává rapidní nárůst v dalším čtvrtletí. Za to se má podle analytiků postarat kromě HTC One M8 také Desire 816, který si našel velikou oblibu u zákazníků v Číně.

HTC ve druhém čtvrtletí očekává opět čistý zisk. Podle analytiků by však mělo dojít k 20% poklesu příjmů v porovnání s druhým čtvrtletí minulého roku.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat